Рон ДеСантис от Републиканската партия спечели втори мандат като губернатор

...
Рон ДеСантис от Републиканската партия спечели втори мандат като губернатор
Коментари Харесай

Републиканецът Рон ДеСантис, за когото гласува Тръмп, спечели втори мандат като губернатор на Флорида

Рон ДеСантис от Републиканската партия завоюва втори мандат като губернатор на Флорида, откакто победи противника си от Демократическата партия Чарли Крист, а това може да се трансформира за него в тласък да се включи в битката по установяване на кандидат-президент на републиканците за президентските избори през 2024 година
 
Той е прочут с това, че взима интензивно присъединяване в противоборството сред републиканците и демократите, че е срещу строгите ограничения за битка с коронавирус и че даде поддръжката си за закон за ограничението на полемиките, свързани с тематиките за ЛГБТ в учебните заведения.
 
Чарли Крист е някогашен републикански губернатор, който мина към демократите и бе определен за член на Камарата на представителите като член на Демократическата партия. Той се опита да притегли гласовете на умерените републиканци в в миналото колебаещия се щат, в който през последните години от ден на ден се ускоряват благосклонностите към републикаците.
 
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп упражни правото си на глас на междинните избори. На излизане от изборната секция в Палм Бийч той съобщи пред кореспонденти, че е пуснал бюлетина в поддръжка на претендента на Републиканската партия Рон ДеСантис в конкуренцията за губернатор на Флорида.
 
" Да, гласувах за него ", сподели в Тръмп в отговор на журналистически въпрос дали е дал гласа си за ДеСантис.
 
 Доналд Тръмп Доналд Тръмп Източник: AP
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР