Ромски семейства от Габрово ще бъдат принудително изведени от жилищата

...
Ромски семейства от Габрово ще бъдат принудително изведени от жилищата
Коментари Харесай

Ромски семейства от Габрово ще бъдат принудително изведени от жилищата им

Ромски фамилии от Габрово ще бъдат наложително изведени от жилищата им, ситуирани на общински терен, а бараките ще бъдат съборени.

След няколко предизвестия да изоставен самонастанилите се ромски фамилии ще бъдат изведени от жилищата им, издигнати на терен, който до неотдавна беше държавна благосъстоятелност. След прехвърлянето му на общината оттова започнаха ограничения за освобождението му.

Постройките до някогашен обувен цех в индустриалната зона на Габрово населяват 30-40 души - възрастни и деца. Първите са се заселили в този завършек на улица " Ген. Николов " преди десетилетия и живеят там години наред без страната да е претендирала за собствеността си.

" Там сме родени, нашите деца там са родени, толкоз години живеем там ".
" Там пребивавам на тази улица 59 години. Никой не ни е закачил. Ако би трябвало, дайте ни да си плащаме наема ", споделиха някои от хората.

След акцията в индустриалната зона на града ще бъдат изведени наемателите на общинско жилище в централната част на Габрово, предупреждавани неведнъж в годините за насъбрани отговорности за наем и такса боклук, които към този момент надвишават 5600 лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР