Ромската попфолк звезда Джаго, известен катоПрезидента на ромската песен, си

...
Ромската попфолк звезда Джаго, известен катоПрезидента на ромската песен, си
Коментари Харесай

Почина Циганския Павароти - Джаго - най-богатият фолк певец

Ромската попфолк звезда Джаго, прочут катоПрезидента на ромската ария, си е отишъл от този свят. За трагичния завършек на изпълнителя показа в профила си в обществените мрежи поп-фолк певицата Роксана.

През последните години известният в цяла Европа артист, фамозен като Циганския Павароти, е имал съществени здравословни проблеми, в това число и претърпени два инфаркта.

Все още не излиза наяве какво е предизвикало съдбовния завършек на Митко Трайков, какво е записан артистът по паспорт. Влошеното здраве на 60-годишния Джаго значително се дължало на наднорменото му тегло, което той поддържаше от десетилетия.

Джаго е измежду родоначалниците на попфолк културата у нас - в годините на дискотека “Чака рака” на “Екзарх Йосиф” и мутренските сбирки в “Нерон” в подлеза на НДК.

Митко стартира да пее по сватби със собствен съученик преди 30 лета. В началото на 90-те основава ромската рап-формация „ Джипси Авер “, следват гостувания в „ Как ще ги стигнем “ с Тодор Колев, благотворителен концерт в НДК, на който персонално Вили Казасян кани Джаго, доста фестивали и награди.

Джаго беше прочут като най-богатият фолкпевец у нас, като самичък разказваше, че е заделил за семейството си стотици килограми чисто злато, изкарани от безбройните му участия у нас и в чужбина. Циганинът живееше в същински дворец и беше любим на милиардера Джордж Сорос, на който пя на ушенце преди години.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР