Романите на Милен Русков Чамкория и на Теодора Димова Поразените

...
Романите на Милен Русков Чамкория и на Теодора Димова Поразените
Коментари Харесай

Филми по "Чамкория" на Милен Русков и "Поразените" на Теодора Димова получиха финансиране

Романите на Милен Русков " Чамкория " и на Теодора Димова " Поразените " ще бъдат филмирани откакто Националният кино център утвърди финансиране за двете продукции. За решението заяви

От оповестената заповед се вижда, че общата сума възлиза на 3.368 млн. лева

 След След " Възвишение " Виктор Божинов ще екранизира и " Чамкория " от Милен Русков

По романа на Русков от години артистът Захари Бахаров сполучливо играе моноспектакъла със същото име под режисурата на Явор Гърдев. Проектът за кино лентата е на Виктор Божинов, който сътвори през 2017 година и по романа " Възвишение " на същия създател.

Действието в " Чамкория " връща читателя в София от 20-те години на 20 в. след взривяването на църквата " Света Неделя ", а сюжетната линия се гради към размислите и спомените на водача Бай Славе, който кара рейса от София до стилния рилски курорт.

 Теодора Димова, публицист: Все още не можем да преодолеем деветосептемврийския нрав Теодора Димова, публицист: Все още не можем да преодолеем деветосептемврийския нрав

Романът на Теодора Димова наблюдава орисите на три дами от времето след комунистическия прелом на 9 септември 1944 година Сценарист и режисьор е Петър Попзлатев.

На сесията е утвърден за финансиране и планът на Зорница София " Три кг благополучие ", който ще продължи тематиката за неконвенционалното майчинство, наранена в последния й филм " Майка ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР