Роман Абрамович и Герман Хан са сред олигарсите, включени в

...
Роман Абрамович и Герман Хан са сред олигарсите, включени в
Коментари Харесай

Абрамович и Хан са в четвъртия санкционен пакет на ЕС

Роман Абрамович и Герман Хан са измежду олигарсите, включени в 4-тия санкционен пакет на Европейски Съюз против Русия, заяви БНР. В него са общо 15 нови лица и 9 компании. Новите ограничаващи ограничения към този момент са оповестени в формалния вестник на Общността и надлежно са в действие.

Герман Хан, доближен до президента Владимир Путин, е главен акционер на конгломерата Alfa Group, който включва Alfa Bank — един от най-големите данъкоплатци в Русия.

В листата е още един от главните акционери в същия конгломерат - Алексей Кузмичов. Там попадат и други предприемачи от основни стопански браншове като черната металургия, енергетиката, банковото дело, медиите, стоките и услугите за военна и двойна приложимост. В листата са включени лобисти и пропагандатори, като да вземем за пример генералният шеф на Канал 1 Константин Ернст, както и сдружения от авиационния и военния бранш, изделията с двойна приложимост, корабостроенето и машиностроенето. Сред тях са " Рособоронекспорт " и " Роснефт Аеро ".

До този миг ограничаващите ограничения на Европейски Съюз се ползват за общо 877 лица и 62 формирания и са годни до 15-ти септември.

Активите на лицата в санкционния лист се замразяват, а на жителите и компаниите от Европейски Съюз е неразрешено да им дават средства.

Освен това, физическите лица не могат да влизат или да минават директно през територията на Общността.

По отношение на енергийния бранш се постанова всеобхватна възбрана за експорт на съоръжение, технология и услуги. Също по този начин са планувани търговски ограничавания за желязо и стомана, както и за първокласни артикули. С новите наказания се не разрешават всевъзможни преводи с избрани държавни предприятия и обезпечаване на услуги за кредитния рейтинг. В подтекста на Световната комерсиална организация Съветът поддържа замразяването на статута на най-облагодетелствана нация на Русия във връзка с третирането на артикули и услуги. Съветът счита, че би трябвало да се замрази и процесът за приемането на Беларус в организацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР