Рома се изкачи до третото място в италианската Серия А

...
Рома се изкачи до третото място в италианската Серия А
Коментари Харесай

Рома се нуждаеше от шест вихрени минути, за да откаже Емполи

Рома се изкачи до третото място в италианската Серия " А " след домашен триумф с 2:0 над Емполи. По този метод " джалоросите " събраха 40 точки, колкото има вторият Интер. " Нерадзурите " обаче са с мач по-малко, защото на следващия ден имат огромно градско дерби с шестия Милан.

С триумфа си на " Олимпико ", селекцията на Жозе Моуриньо ненапълно се извини на своите тифози за отпадането от Купата на Италия през седмицата. Припомняме, че " вълците " се издъниха в ролята си на любимец и позволиха сензационно елиминиране от Кремонезе на четвъртфиналите. Припомняме, че клубът от Кремона към момента няма реализирана победа в Калчото...
 Рома - Кремонезе 1:2 в дуел за Купата на Италия
Приказката продължава! Кремонезе взе скалпа и на Рома

Селекцията на Балардини ще играе на полуфинал за Купата на Италия

Любопитното в дуела с Емполи бе, че Рома подсигури триумфа си за тъкмо шест минути. Още в 120-ата секунда на мача Рожер Ибанес се разписа след асистенция на Пауло Дибала. Аржентинецът продължи да раздава голови пасове и малко по-късно попадение означи и Тами Ейбрахам.

Рома можеше да реализира и по-изразителен триумф, само че с положителни намеси се регистрира стражът на Емполи - Гилермо Викарио.

Извън групата на " вълците " за дуела остана ненавижданият към този момент от почитателите Николо Дзаниоло, който в последния ден от зимния трансферен прозорец по този начин и не реализира прекосяване в Борнемут, Лийдс или Милан.
 Лече - Кремонезе 2:0 в мач от Серия
Кремонезе прегази Рома и Наполи за Купата на Италия, само че продължава да затъва в Серия " А "

Лече победи Кремонезе с 2:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР