Ролята на КОНПИ е да бъде целеуказващият снайпер, снайперската оптика

...
Ролята на КОНПИ е да бъде целеуказващият снайпер, снайперската оптика
Коментари Харесай

Минчо Спасов: Данъкоплатците плащат заради изявите на държавни чиновници като кинозвезди

„ Ролята на КОНПИ е да бъде целеуказващият снайпер, снайперската оптика върху пушката, която е прокуратурата и полицията. Оказва се, че в този момент господин Георгиев желае да надграждаме този снайпер, а пушката под него се оказва не пушка, а тапешник, който стреля с коркови тапи, вързан на връв. “ Това сподели в предаването " 12+3 " Минчо Спасов, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и някогашен ръководител на вътрешната комисия. По думите му, " безсмислено е да надграждаме оптиката, вместо да създадем тоталната смяна и да сменим неработещата прокуратура, към която принадлежеше господин Георгиев. "

Спасов разяснява настояването за увеличение на пълномощията от страна на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията Пламен Георгиев. 

" За какви пълномощия приказва този човек, откакто той не направи нищо, когато беше пълноовластен прокурор, попита Спасов и цитира знакови каузи, в които Георгиев е бил прокурор. Според Спасов, изборът на Пламен Георгиев за оглавяващ антикорупционната комисия е бил " доста вреден жест към останалите магистрати, сред които има и почтени хора " и те са видели, че " хора, които не си правят работата в битката с корупцията, вървят нагоре ".

Минчо Спасов оспори числа, изнесени от Пламен Георгиев и уточни:

„ Това, че са направени 10 млн лв. от комисията просто не е правилно, а това, че са запорирани 262 млн нищо не значи, тъй като е обезпечителна мярка. Справка в интернет демонстрира, че три четвърти от исковете на комисията са отхвърлени от съдилищата. Тоест, в тези случаи освен ние, данъкоплатците, изплащаме разноските на другата страна, само че следват и каузи по закона за отговорността на страната. Голяма част от тях предстоят и по тях не е известно какви суми ще платим ние, данъкоплатците, поради медийни изяви на държавни служители, които се изживяват като кинозвезди. “

Относно спомагателните пълномощия, желани от Пламен Георгиев, Спасов съобщи, че комисията разполага с всички пълномощия на проверяващите органи и той не вижда смисъл да се дублират други пълномощия: „ Защото дадем ли й право да задържа, ще би трябвало да й осигурим личен арест, още няколко милиона. Да напомня, че годишната прехрана е към 60 милиона. Работата на комисията е на първо място осведомителна, а не екзекутивна. В България има задоволително екзекутивни органи. “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР