Рокът не е просто музика, той е религия, начин на

...
Рокът не е просто музика, той е религия, начин на
Коментари Харесай

10 от най-емблематичните рок парчета и банди, променили музиката

Рокът не е просто музика, той е вяра, метод на самоизразяване, емблема на няколко генерации, събирател на най-дивите страсти. Рокът е просвета, придвижване, въплъщение на същността…

Зараждащ се в поколението Х, рокът носи вълна от бурни страсти и спорни отзиви, само че и невъобразим интерес.

Днес ви представяме 10 рок части, трансформирали света и музиката за генерации напред. Но това не е ранглиста! Ще проследим хронологията на течението в рок музиката и приноса на всяка от песните, за цяла една ера!

1. Bill Haley – Rock Around The Clock
1954 година

Записването на парчето през 1954г. се счита за рождената дата на rock ‘n’ roll – а, а Бил Хейди е един от създателите на новото течение в музиката.

2. Elvis Presley – Love Me Tender
1956 година

Кралят на рокендрола, един от най-видните изпълнителни за всички времена, дава своя бездънен принос за развиването на рокендрол музиката.

3. The Beatles – Yesterday
1966 година

Златните години на рокендрола 1963-1974г., са ознаменувани с появяването на Beatles и други бийт банди, напълно трансформирали звученето на тогавашната музиката и дали ново начало на рока. Рокът е в апогея си, а Бийтълс са на върха.

4. Jimi Hendrix – Machine Gun
1970 година

Един от най-великите китаристи в света, представител на зараждащия се психеделичен рок, оставя диря в музиката, която дълго няма да бъде заличена.

5. Eric Clapton – Wonderful Tonight
1970 година

Клептън непроменяемо е измежду едни от най-видните представители на блус рока, съдействал за израстването на стила допълнително страст и деликатност.

6. Deep Purple – Smoke on the Water
1972 година

В началото на 70-те бандата внася по-тежко звучене в блус рока и дружно с групи като Led Zeppelin, Aerosmith и AC/DC, разгласяваме за основополжници на хард рока.

7. Bon Jovi – Livin’ On A Prayer
1986 година

Несъмнено една от най-хубавите рок банди на върха през цялата им кариера и с безчет музкални награди, и оценки.

8. Nirvana – Smells Like Teen Spirit
1991 година

Нирвана е една от най-запомнящите се гръндж банди, а фронтменът им Кърт Кобейн е общопризнат за „ представител “ на поколението Х. Несъмнено най-емблематичната рок група, с чието изкуство се олицетворява то!

9. Metallica – The Unforgiven
1991 година

Една от най-великите банди в жанра, станали емблема в международен мащаб, те носят тежко звучене в рока, извисяващо към течението на метъл музиката.

10. Linkin Park – In The End
2003 година

Стигаме до звученето на модерния рок, с примеси на рап музика. Бандата способства за популяризирането на рока измежду младото потомство и основаването на нова вълна в жанра.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР