Род•Семейство•Отечество" е темата на традиционния луксозен календар на историческия музей

...
Род•Семейство•Отечество" е темата на традиционния луксозен календар на историческия музей
Коментари Харесай

Уникален, стилен, безценен! Вижте новия луксозен календар за Пловдив!

" Род•Семейство•Отечество " е тематиката на обичайния първокласен календар на историческия музей в Пловдив. До края на ХVІІІ век пътешествениците дефинират Пловдив като ориенталски град, една от перлите на Османската империя, само че с преобладаващо мюсюлманско население и гърчеещи се православни поданици. Заселването на будни и заможни български семейства от Стара планина, Средногорието, Родопите и Македония открива пътя на битката за одобряване българския темперамент на града. 
Те оглавяват занаятчийските еснафи, откриват свои търговски адвокатски фирми от Измир до Виена и Манчестър, натрупат несметни благосъстояния, само че ги харчат за трикатни родови къщи, за нови храмове и учебни здания на Трихълмието. Те оглавяват битката за църковна работа на български език, за нови здания и учебници за учебните заведения по цяло Българско, по-късно за така нужното оръжие в битката за национално избавление. 
Те са неуки, познаващи единствено четмо, писмо и сметки от килийните учебни заведения по черкви и манастири, само че второто потомство техни деца приключват европейско обучение и оглавяват стопанския и политически живот на свободна България. На тях ние изискуем гордостта през днешния ден да кажем - Пловдив е безконечният български град. На тях е отдаден и новият първокласен стенен календара за 2018 година, квалифициран и популяризиран от Регионален исторически музей - Пловдив. 
Стилното издание съставлява единение на текст и облици от предишното, трансформирали се в знаци на града под тепетата. Колекционерският продукт към този момент е разполагаем на цена от 8,90 лева в музейните магазини на експозиция " Съединение на България от 1885 година " (пл. " Съединение " № 1) и експозиция " Българско Възраждане " (ул. " Цанко Лавренов " № 1). Качеството, неповторимите фотографии, заинтригуващите исторически обстоятелства и наличната цена трансформират календара в прелестен коледен и новогодишен подарък.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР