Родопите са най-предпочитаният район за инвестиция в имот, извън шестте

...
Родопите са най-предпочитаният район за инвестиция в имот, извън шестте
Коментари Харесай

Народът купува като луд имоти в тази част на страната

Родопите са най-предпочитаният регион за инвестиция в парцел, отвън шестте най-големи града в страната. Общо пет общински центъра попадат в Топ 10 по растеж на покупко-продажбите с недвижимо имущество през третото тримесечие, написа 24rodopi.com, базирайки се на данни на Агенцията по вписванията.

253 покупко-продажби с парцели са подписани за този интервал в Смолян, което е 11 пъти повече по отношение на предходното тримесечие и отрежда на общината първо място. Най-голям брой от тях са обаче в курорта Пампорово, където от години жилища в хотели са в обявите „ Продава се “.

Гурбетчийското евро пък обуславя челните позиции в Кърджалийско. Именно свежите пари, заработени в Западна Европа, са главен претекст в размаха на строителството в района. В топ три на обитаемоте места по растеж на покупко-продажбите влизат Крумовград и Момчилград.

За едно тримесечие в Крумовград са вписани 39 продажби, което е със 144% повече по отношение на предходното тримесечие, демонстрират данните на Агенцията по вписвания. В Момчилград единствено за три месеца продажбите са 210, което е със 75% повече по отношение на предходното тримесечие.

На пето място пък е Ардино (на снимката), където покупко-продажбите са 39, а растежът е с 56%. Безспорен отличник обаче е Кърджали със 759 покупко-продажби. Ръстът за третото тримесечие е по-нисък като проценти – 49,4 на 100.

Все повече в района се ускорява търсенето на парцели по селата. Сделките обаче са малко.

„ Много желаят, само че хората не продават. Друг проблем е, че болшинството от изоставените парцели са с доста наследници, пръснати из цяла Европа “, разясняват селски кметове. Около 50 000 лв. върви една двуетажна къща в село покрай общински център. Средна красота, с нужда да се влагат най-малко още толкоз пари за ремонт.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР