Родните театри започват да прибягват до крайни и по-строги мерки

...
Родните театри започват да прибягват до крайни и по-строги мерки
Коментари Харесай

Надига се скандал! От театър "Сълза и смях" недоволстват, призоваха зрителите да заврат телефоните си в... знаете къде!

Родните театри стартират да прибягват до крайни и по-строги ограничения при битката си с неизключените мобилни телефони на фенове по време на спектакли, написа " Телеграф ". До напълно скоро обичайна мярка против устройствата беше звуков запис, който вежливо моли всички в залата да изключат джиесемите си. Въпреки това доста хора от публиката не се преценяват с молбата и мелодиите им смущават артистите на сцената в някои от най-сюблимните моменти.

За да накарат феновете да съблюдават в действителност тишина в храма на Мелпомена, в спектакъл " Сълза и смях " прожектират заповедни слова, които се възприемат хем като смешка, хем като неучтивост. " Изключете мобилните си телефони или си ги заврете знаете къде ", стряска част от феновете и забавлява останалите. Такъв надпис се появил по време на представлението " Секс за първи път ". Някои от хората в публиката го приели с усмивка на лицето, до момента в който други го сметнали за жестоко и прекомерно надменно. Трети пък взеха решение, че написаното е част от началото на самия театър.

През миналата година се заприказва, че някои от театралните трупи в София желаят основаването на кодекс на театралния фен. В него би трябвало да бъдат изброени неуместните неща, с които феновете могат да притеснят артистите по време на театър. Говоренето по телефона и хрупането на пуканки в театъра напълно скоро може да се окажат неразрешени напълно публично.

Кодексът ще се отнася до етикет за облекло, потреблението на мобилни телефони, говорене, ястие и пиянство в залата. " Чрез него желаеме да покажем по какъв начин би се чувствал актьорът, който е на сцената, когато фенът не съблюдава театралния етикет. Искаме да повлияем върху възпитанието на феновете ", споделят от театрите сътрудници.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР