Роднините на жената, която роди близнаци в състояние на кома,

...
Роднините на жената, която роди близнаци в състояние на кома,
Коментари Харесай

Роднински съвет ще се грижи за близнаците на починалата родилка с Covid

Роднините на дамата, която роди близнаци в положение на кома, поради усложнено от Covid-19 положение, само че умря във вторник, ще получат настойничество върху новородените. Това оповестиха от отдел " Закрила на детето " в Карнобат. По-късно децата могат да бъдат осиновени, съобщи БГНЕС в четвъртък.

31-годишната Теодора от Карнобат постъпва в бургаската болница в относително устойчиво положение, само че бързо се утежнява, което постанова лекарите да вземат решение да я слагат в медикаментозна кома и да изродят със секцио децата. Малко преди този момент умира бащата на децата, който също е бил с ковид. След секциото дамата стартира да диша независимо, само че макар очакванията на лекарите, че ще се възвърне това не става и тя също умира.

Преждевременно родените бебета към момента са в отделението по неонатология в държавната болница, където ще останат до стабилизиране на положението им.

И двете фамилии на умрелите родители са поискали да се грижат за децата и по тази причина ще се сътвори наставнически съвет, споделиха от " Закрила на детето " в Карнобат.

" Ние организирахме доста диалози с родственици на децата, които изявяват предпочитание да се погрижат за тях. В момента, в който децата бъдат нормализирани и изписани от отделението по неонатология, те ще могат да се върнат при роднините си. Затова ще бъде основан наставнически съвет. В него могат да се включат четирима членове - аставник, зам.-настойник и двама съветници. Така ще бъдат включени родственици и от двете страни, с цел да поставят нужните грижи, да взимат решения за тяхната бъдеща орис. Днес ще беседвам с бабата по бащина линия ", сподели Павлина Спиридонова, началник-отдел " Закрила на детето " в Карнобат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР