Родителството е огромно предизвикателство за всеки решил да се впусне

...
Родителството е огромно предизвикателство за всеки решил да се впусне
Коментари Харесай

Всичко за родителството с Габи от TheirTalks

Родителството е голямо предизвикателство за всеки решил да се впусне в него. Възпитаването на децата е деликатна тематика и всеки родител ползва разнообразни подходи. Но по какъв начин да се оправим измежду лавината от информация, която ни залива.

Наш посетител бе Габи от българската платформа за родители TheirTalks, която отговори на всевъзможни въпроси по отношение на развъждането и възпитанието на децата, връзките сред родителите и даже финансовият аспект на това да си майка или татко.

Какво е TheirTalks? Разкажи ни малко повече?

TheirTalks е модерната онлайн медия за родителство в България. Стартирахме преди 2-3 месеца. Ш екипа си имаме 10 майки създатели и 10 доброволци, които превеждат и един новопостъпил баща. Първоначалната концепция беше да е майчинска платформа, само че по-късно разширихме спектъра.

Как реши да създадеш тази платформа?

Това се случи доста от дълго време, още преди да имаме деца. Опитвахме се да интегрираме нововъведения в образованието посредством мероприятия и тогава видяхме, че доста родители нямат вярно отношение към децата. Бях бременна с първото дете и непрекъснато четях конгреси, а мъжът ми ми правеше забележки. Тогава създадохме първия ни план с видеосъдържание, само че не беше задоволително. Имахме потребност да създадем платформа с тествана, достоверна информация.

Как се отрази пандемичната конюнктура на младите родители?

Повлия им доста, поддържат връзка по-малкос дуги родители и деца. По детските площадки родителите странят един от различен. От една страна се опасяват от вируса, само че от друга може би хората не помниха по какъв начин да поддържат връзка, тъй като цялата връзка се измести онлайн.

Много хора избират да дават телефони и таблети на децата си, с цел да могат те да се концентрират. Как възприемаш този метод?

Някои родители нямат избор и това е единственото решение за тях. Понякога и на мен ми се случва. В никакъв случай не трябва да се изпада в крайности.

Как да се оправяме с разхоите при развъждане на дете без да се обезкуражаваме? Как двамата сътрудници да се поддържат взаимно? Какви са верните подходи при възпитанието на децата? Вижте отговорите на всикчо това в нашето ново видео!

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР