Родителите обикновено са наясно с важността на това по-малките деца

...
Родителите обикновено са наясно с важността на това по-малките деца
Коментари Харесай

Защо родителите трябва да насърчават тийнейджърите си да играят повече

Родителите нормално са наясно с значимостта на това по-малките деца да имат задоволително време за игри. Но когато те навлязат в тийнейджърския си стадий, прекарването на свободното време по този метод наподобява смешно, защото те към този момент имат други ползи. Въпреки че нещата се трансформират, хората от всички възрасти имат изгода от това да играят по един или различен метод, в това число и младежите.

Когато младежите играят, те имат свободата сами да управляват дейностите си, което ги прави доста по-креативни. Вижте каква тъкмо е изгодата от игрите и по какъв начин родителите могат да поддържат и предизвикват своите младежи в това!

Как се трансформира играта в тийнейджърска възраст

Мозъците на младежите порастват и се трансформират бързо. Юношеството е обвързвано със задаването на главния въпрос: „ Кой съм аз? “ и с отговорите на други въпроси като: „ Нормален ли съм? “ и „ Как да се впиша? “.

Това развиване на мозъка и самопознанието вършат игрите извънредно значим инструмент по време на юношеството. Макар че младежите евентуално към този момент не си играят на приказни принцеси, към момента има детайли на обличане и превземане, които младежите постоянно желаят. Хелоуин е идеалният образец. Повечето подрастващи обичат страстта на този празник и костюмите, които са една самобитна ролева игра.

Какви са игрите в тийнейджърските години

Игрите на младежите може да бъдат официални или неофициални, групови или независими, в класната стая или отвън нея. Някои образци за тийнейджърски игри включват: отборни или развлекателни спортове, игри свързани с изкуство, настолни игри, танци и доста други. Опциите в действителност са многочислени.

Определено младежите имат изгода от проведени действия, ръководени от възрастни, само че също по този начин се нуждаят от време за отмора, което да запълнят с неща, които обичат да вършат, или тематики, които желаят да изследват. Въпреки това дейностите, ръководени от възрастни, са здравословен метод за моделиране на правила и граници, тъй че младежите да имат здрава рамка, от която да развиват независимо ръководено развлечение.

Ползи от играта при младежите

Тъй като юношеството е интервал на бързо развиване на мозъка и търсене на себе си, играта може да помогне на младежите да израснат и да открият нещо за себе си. Това е време, в което хората могат да схванат кои са и да открият опцията да се разпрострат в разнообразни направления.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР