Родителите на военни, загинали в задгранична мисия и операция, ще

...
Родителите на военни, загинали в задгранична мисия и операция, ще
Коментари Харесай

Родителите на загинали в мисии военни ще получават пенсия

Родителите на военни, починали в задгранична задача и интервенция, ще получават пенсии. Това става допустимо, откакто Народното събрание промени Кодекса за обществено обезпечаване. Промените бяха импортирани от ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Досега такава пенсия получаваха родителите на умряли по време на наборна военна работа, каквато няма над 10 години.

Родителите на военнослужещите, починали до влизането в действие на този закон при осъществяване на военна работа в интервенция отвън територията на страната, ще имат право на наследствена пенсия за военна неработоспособност от датата на подаване на заявката. Те ще получават в цялостен размер персоналната си пенсия и наследствената за военна неработоспособност. Така от смяната ще се възползват родители на починали в задачите в Ирак и Афганистан преди години.

Родителите на курсантите и школниците, които не са отслужили военната си работа, само че са починали по време на образованието, също ще получат право на наследствена пенсия за военна неработоспособност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР