Родителите, които ще ползват неплатен отпуск, за да гледат децата

...
Родителите, които ще ползват неплатен отпуск, за да гледат децата
Коментари Харесай

Сачева: Родителите в неплатен отпуск могат да кандидатстват за социално подпомагане

Родителите, които ще употребяват неплатен отпуск, с цел да гледат децата си, могат да аплайват в Агенцията за обществено подкрепяне. Програмата „ Родители в претовареност “ също ще продължи да работи, като посредством нея през Бюрата по труда могат да бъдат наети детегледачи.

Обхватът на програмата „ Запази ме “ ще бъде повишен предвид на новите противоепидемични ограничения, които ще бъдат въведени в страната от 22 март до края на месеца. На този стадий спомагателни ограничения за затворените бизнеси не се разискват, разгласи през днешния ден министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

„ Сумите за родителите, останали у дома, с цел да гледат децата си, ще бъдат изчислени съразмерно, съобщи общественият министър Деница Сачева, представена от БНР.

След излизане на заповедта за новите ограничения на Министерството на здравеопазването ще бъде издадена и заповед от общественото министерство за кодовете на бизнесите, които могат да се възползват от стратегиите за подкрепяне. Кандидатстването би трябвало да стане при започване на месец април, като поръчката е доникъде на месеца те да бъдат изплатени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР