Родители, състезатели и треньори от клуба по кану-каяк Георги Демирев“

...
Родители, състезатели и треньори от клуба по кану-каяк Георги Демирев“
Коментари Харесай

Кметът на Русе се ангажира с проблема в клуба по кану-каяк „Георги Демирев“

Родители, състезатели и треньори от клуба по кану-каяк „ Георги Демирев “ се срещнаха тази заран с кмета на Русе Пенчо Милков по отношение на напрежението, зародило във вчерашния ден. Както Русе Медиа писа, 30 деца остават без опция за тренировки, откакто ръководителят на клуба Цвета Демирева е лимитирала достъпа до базата и лодките и е освободила треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева.

След близо час диалози с кмета и представители на екипа му, съгласно участниците в срещата има светлина на хоризонта, макар че обстановката остава комплицирана. Кметът Милков се е свързал с Цвета Демирева и през днешния ден ще има среща с неин юридически представител, с цел да станат ясни претекстовете за решението й и да се откри компромисно решение децата да бъдат позволени до базата и да упражняват.

По информация на Русе Медиа това е допустимо да се случи за децата, родителите и техни пълномощници, което все още изключва двете треньорки. Родителите приготвят подписка, като са подготвени да създадат пълномощни, с които да бъдат упълномощени досегашните треньорки да работят и да упражняват с децата им. По-лошият вид, в случай че не се реализира единодушие и отстъпки, е родителите да не разрешат на децата си да упражняват с други треньори и да ги извадят от клуба. Това може да докара до прекъсване на работа на въпросния клуб, при което да бъде преустановен договорът му с общината за прилагане въз основата. Оттам нататък следва основаване на нов клуб, което обаче лишава време и ще наруши главната цел – явяване на децата на Държавното самостоятелно състезание след три седмици.

Очаква се в края на деня да има повече изясненост по случая.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР