Родители от цялата страна ще протестират срещу маските на децата

...
Родители от цялата страна ще протестират срещу маските на децата
Коментари Харесай

Родители от цялата страна ще протестират срещу маските на децата им в училище

Родители от цялата страна ще стачкуват против маските на децата им в учебно заведение. На някои места даже се заричат ритуално да ги възпламенят.
След претекстовете им са обстоятелствата, че маските не стопират ковид и са нездравословни поради полепналите нечистотии по тях. „ Маските предизвикват щета и болестта се предава през ръцете. Маските би трябвало да носят потвърдено болните деца “, единомислещи са възрастните. Споровете са яростни при старта на образователната година. Те са безапелационни, че не би трябвало да има и изолационни стаи, които биха могли да стресират изключително дребните учениците. Демонстрацията в София ще стартира от Министерство на образованието и ще спре пред здравното ведомство.

Д-р Гергана Николова разяснява по БТВ провокациите, които предстоят с началото на новата образователна година. Според нея акцентът се слага върху физическото здраве, само че не трябва да се подценява и психическото.

" Доказано е, че най-хубавият резултат е носенето на маска и от двете страни. Да, на открито по някакъв метод би трябвало да има носене на маски. Голямо е предизвикването ", съобщи експертът.

Педиатър добави още, че е значима хигиената. Напомни, че процентът на болни деца е дребен. " Децата би трябвало да се научат, че в случай че маската падне на земята, не трябва да се поставя. Ако падне на земята – няма смисъл да я поставят. Ако ще си разменя маската с Иванчо, няма смисъл още веднъж ", акцентира доктор Николова.

Тя насочи рецензия към слагането на санитарни условия в учебно заведение, с които се прекалява. Даде за образец изолаторите за заболели възпитаници.

" Това ми звучи на мен персонално като канцлер. За мен е прекомерно. Има сестрински кабинет, лекарски кабинет, където това дете може да изчака идването на родители. Това едно дете да бъде сложено в изолатор, ще бъде като наказване. Много е значимо да не навредим душeвността ", безапелационна е доктор Николова.

По отношение на здравната карта, педиатърът подсети, че е добре пациентите авансово да се свържат със своя лекар, с цел да не се получава скупчване пред кабинетите.

" Срокът за предаване на профилактичната карта не е както беше 7 дни след 15 септември, а е продължен с 1 месец. Министерството удължи периода на деяние на кръвните проучвания, няма да бъдат единствено 1 седмица ", изясни доктор Николова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР