Родители на ученици от столичното 129-о Основно училище Антим I

...
Родители на ученици от столичното 129-о Основно училище Антим I
Коментари Харесай

Родители излизат на протест заради учителка. Директорката: Тя беше с едногодишен договор |

Родители на възпитаници от столичното 129-о Основно учебно заведение " Антим I " сформираха подписка и приготвят митинг поради учителка.

Цветанка Младенова била класна на децата им в първи " В " клас през миналата образователна година. Договорът ѝ бил едногодишен и директорката решила след приключването му да не го възобнови. Над 80% от родителите в класа упорстват да я запазят. В подписката са се включили 24 родители. Те са изпратили писмо до новата директорка Галя Георгиева - до неотдавна зам.-директор на същото учебно заведение, до омбудсмана Диана Ковачева, до Министерството на образованието и науката и до Регионалното ръководство на образованието в София.

Писмото бе изпратено през днешния ден до OFFNews от Бисер Златанов, един от родителите. Според него в случая интересите на учениците не са предпазени, изчерпани са всички други средства и по тази причина родителите решили да се извърнат към медиите.

В него те пишат, че госпожа Младенова " се оправи прелестно и се прояви като извънреден преподавател, възпитател и човек " в невижданата обстановка, подбудена от пандемията от COVID-19 и наложилото се онлайн образование. " Онлайн образованието, което тя организира, изцяло удовлетвори условията ни - материалът беше усвоен, децата бяха спокойни и в оптималната степен за обстановката се резервира атмосферата на образователния развой в учебно заведение ".

Те натъртват на обстоятелството, че са съществено обезпокоени от вероятността различен преподавател да поеме децата им от 15 септември и допълват: " Убедени сме, че такава смяна ще се отрази неподходящо на децата както във връзка с образованието, по този начин и в прочувствен проект. Предвид комплицираната за всички ни конюнктура, която неизбежно ще рефлектира върху децата ни, считаме, че наш главен дълг сега е да не сътворяваме условия за спомагателен стрес ".

В един от отговорите - от омбудсмана Диана Ковачева, тя написа, че решението за подписване на трудов контракт е на работодателя, който независимо преценя кой от претендентите е най-подходящ за длъжността. В случая това е шефът. " С предпочитание да бъда потребна (...) се обърнах към министъра на образованието и науката, като го срещнах с описаното от Вас и предложих да бъде осъществена инспекция по случая, а при разкриване на нередности - да бъдат подхванати ограничения за отстраняването им ".

До момента не е известно да са открити такива.

От OFFNews се свързахме с новата директорка Галя Георгиева, която изясни, че решението е взето от предшественичката ѝ и тя няма да трансформира взетите досега решения, както и че към този момент има преподавател за освободеното място. Тя разговаряла с родителите през вчерашния ден, само че двете страни очевидно не са стигнали до единодушие. Затова и те приготвят митинг пред учебното заведение на 1 септември, вторник, от 8:20 ч. с настояването да бъде възобновен договорът на учителката Младенова, която да продължи да бъде класна на децата им.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР