Родители на първокласници в София твърдят, че децата им не

...
Родители на първокласници в София твърдят, че децата им не
Коментари Харесай

Има ли напрежение заради приема на първокласници в София?

Родители на първокласници в София настояват, че децата им не са били признати в нито едно от учебните заведения, в които аплайват, в това число в кварталното. Гост с коментар по тематиката в в Сутрешния блок на БНТ1 беше началникът на Регионално ръководство на образованието в София-град Ваня Кастрева.

Кампанията за банкет в първи клас протича умерено. Преминахме през разнообразни правила за приема на възпитаници в първи клас и от ден на ден усъвършенстваме тази система, изясни Кастрева.

Тя съобщи, че напрежение се поражда от мнения на родители в обществените мрежи.
Ваня Кастрева, шеф на Регионално ръководство на образованието в София-град: При нас публично подадени имаме единствено три тъжби, имаме въпроси на родители, които са обезпокоени.
Важно е да се знае, че с цел да могат да вземат участие на второ класиране, родителите би трябвало да подадат заявление и още веднъж важат същите критерии, изясни Кастрева.
Ваня Кастрева, шеф на Регионално ръководство на образованието в София-град: Това, че децата са класирани, не значи записване. Записването става след показване на наложителните документи, един от тях е уверение за приключена предучилищна група.
Образованието постоянно е споделена отговорност - сред родители и учители, сред институциите също, добави Кастрева.
Ваня Кастрева, шеф на Регионално ръководство на образованието в София-град: Да, има вид деца с нужния брой точки да не са признати. Но хипотезата е за доста дребен брой, в случай, че имаме единствено три учебни заведения, в които не са признати децата от първа група.
Вижте целия диалог във видеото!
 Започва записването на първокласниците в София Започва записването на първокласниците в София
Записването на 12 000 първокласници в столицата стартира от през днешния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР