Роденият в Русе вратар на шампиона в Националната хокейна лига

...
Роденият в Русе вратар на шампиона в Националната хокейна лига
Коментари Харесай

Алекс Георгиев с 28 спасявания за победата на Колоради срещу Едмънтън

Роденият в Русе вратар на първенеца в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) Колорадо Аваланч Александър Георгиев направи 28 спасявани при успеха в „ лавините “ против отбора на Едмънтън Ойлърс.

Георгиев бе съвършен когато двата тима бяха с по петима полеви състезатели, отразявайки всички 17 изстрела, които бяха ориентирани към неговата врата. Той обаче позволи две попадения в обстановките, в които Колорадо бе с човек по-малко, като и двата гола бяха дело на Зак Хаймън, който се разписа по един път в първите два интервала.

Голове на Нейтън Маккинън и Брад Хънт в първата половина на последната третина обаче направиха резултата еднакъв, а той се резервира подобен и до приключването на постоянните 60 минути. Така мачът навлезе в добавено време, в което Кайл Макар донесе триумфът на гостите след страховит солов пробив и изстрел, който не остави късмет на вратаря на Ойлърс Стюард Скинър.

Със своята 20-та победа в 38 мача от началото на сезона отборът на Колорадо си върна 4-тото място в Централната дивизия. „ Лавините “ имат актив от 43 точки, с една повече от Нешвил Предетърс, който също има изиграни 38 срещи. Третата позиция в подреждането се заема от Минесота Уайлд, който им 47 пункта, още веднъж след 38 дуела. Следващата среща на отбора на Колорадо ще бъде семейството на Флорида Пантърс, което ще се играе в сряда в 4:30 часа сутринта българско време.

За Едмънтън този мач бе под №41 от началото на акцията, което значи, че Ойлърс към този момент преполовиха своята стратегия. До момента отборът от северна Албърта има 21 победи и 45 точки, които им отреждат 5-тата позиция в Тихоокенаската дивизия, с еднакъв точков актив с Калгари Флеймс, който обаче е 4-ти заради обстоятелството, че има с мач по-малко. За Ойлърс в този момент следва серия от четири следващи гостувания, като тя ще започва против Лос Анджелис Кингс във вторник от 5:30 часа сутринта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР