Роденият в Русе вратар на шампиона в Националната хокейна лига

...
Роденият в Русе вратар на шампиона в Националната хокейна лига
Коментари Харесай

Алекс Георгиев с 25 спасявания при победата на Колорадо над Нешвил

Роденият в Русе вратар на първенеца в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) Колорадо Аваланч – Александър Георгиев направи 25 спасявания, с цел да помогне на „ лавините “ да доближат до своята 16-та победа от началото на акцията. Те се постановиха с 3:1 вкъщи против гостуващия отбор на Нешвил Предетърс.

След нулев първи интервал Мико Рантанен откри резултата при игра с човек повече 82 секунди преди средата на постоянното време, а 16 преди края на втората част Алек Нюхуук направи задатъка на домакините двоен. Бившата звезда на „ лавините “ Мат Дюшейн върна едно попадение за гостите, само че техните сили не стигнаха за нищо повече. Крайното 3:1 в интерес на Колорадо бе завършено от Кейл Макар 32 секунди преди сирената.

Със своя 16-ти триумф в 29 мача Колорадо се приближи на единствено две точки от Минесота в разногласието за третото място в Централната дивизия, като „ лавините “ са и с мач по-малко. Нешвил пък заема шестата позиция в същата дивизия с 28 пункта, 6 по-малко от Колорадо, като двата отбора имат равно количесто срещи досега.

Сезонът за Колорадо продължава във вторник с домакинство на Ню Йорк Айлендърс, което стартира в 4:00 часа сутринта българско време. Час по-рано пък ще започва и дуелът сред Едмънтън Ойлърс и Нешвил, който ще се играе в Bridgestone Arena в Нешвил.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР