Роденият в Русе вратар Александър Георгиев беше титуляр за националния

...
Роденият в Русе вратар Александър Георгиев беше титуляр за националния
Коментари Харесай

Георгиев не допусна гол, Русия пак бие на Световното

Роденият в Русе вратар Александър Георгиев беше титуляр за националния тим на Русия по хокей на лед, а Сборная победи с 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) Австрия във втората си среща в група В на Световното състезание. Руснаците не престават с 6 точки, а Георгиев избави 15 удара към мрежата си и беше определен за най-хубав състезател в съветския отбор. Това е и негов първи шътаут на Световно състезание.
В другата ранна среща- в група А, тимът на Съединени американски щати размаза Франция със 7:1 (3:0, 2:0, 2:1). американците шокираха света, откакто паднаха с 1:4 от домакина Словакия на старта на шампионата. Алекс Де Бринкат вкара два гола за Съединени американски щати, а Франк Ватрано добави едно попадение малко преди края на първата третина, с цел да поведат с 3:0 в група А в Кошице.
След това Колин Уайт добави още два гола, а Патрик Кейн- който беше капитан на американците при бронзовия им орден предходната година в Дания, добави едно попадение и подаде за още едно. Крис Крайдер заби седмата шайба във вратата на Франция, чийто успокоителен гол беше дело на Антони Реш. Следващата среща на Съединени американски щати е на следващия ден против тима на Финландия.
В другата среща руснаците нямаха никакви проблеми, като Евгений Дадонов вкара две попадения във втора поредна среща. Никита Кучеров добави гол и асистенция. Иван Тельогин повиши на 3:0 в края на втория интервал след пас на Иля Ковалчук, а самият Ковалчук оформи крайното 5:0 по-малко от пет минути преди края на срещата. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР