Роденият в България вратар Александър Георгиев направи отличен дебют в

...
Роденият в България вратар Александър Георгиев направи отличен дебют в
Коментари Харесай

Българинът Алекс Георгиев с отличен дебют в НХЛ, направи 38 спасявания

Роденият в България вратар Александър Георгиев направи отличен дебют в най-голямото хокейно състезание в света НХЛ!

Израстналият в Русия пазач бе титуляр за своя Ню Йорк Рейнджърс, който загуби с 1:3 гостуването си на Монреал Канейдиънс в мач от постоянния сезон.

22-годишният българин бе един от дребното светли лъчи в представянето на своя тим като направи прелестен мач, в който избави тима си от много по-сериозно проваляне.

Георгиев направи 38 спасявания, в това число и 30 от 32 в първите 40 минути.

"Той изигра добър мач ", съобщи треньорът Ален Виню. "Той направи това, което един вратар би трябвало да направи - даде късмет на нашия тим. Няма подозрение, че през първите две елементи, той трябваше да се оправя с много спасявания и го направи. "

От началото на този сезон Георгиев играеше в тима за развиване на Рейнджърс, където впечатли с положителни изяви. На 10 февруари той бе извикан за запаса след травмата на Ондрей Павелец, а неуверените изяви на Хенрик Лунквист му дадоха късмет за изява в НХЛ.

"Беше занимателно от първата секунда на загрявката. Бях нервозен, несъмнено, само че не повече от нормално ", показа Георгиев след мача.

Българинът, който се състезава за Русия, нямаше виновност за головете на Томас Плеканец и Джеф Петри в първите две третини, а третото попадение на противника пристигна при игра без вратар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР