Родената в Кипър в българско семейство 10-годишна Нелина Факлиска е

...
Родената в Кипър в българско семейство 10-годишна Нелина Факлиска е
Коментари Харесай

От полицията в Кипър разкриха подробности за инцидента, при който почина 10-годишно българче в Кипър

Родената в Кипър в българско семейство 10-годишна Нелина Факлиска е умрялото българско дете в кипърския град Пафос.

Припомняме, през вчерашния ден тя бе ударена от автомобил на ул. "Тасос Пападопулос ". Това е станало пред очите на дядо й, който я съпровождал всеки ден до тази пресечка. Според представителя на локалната полиция Михалис Йоану тя била блъсната към 14 ч. локално време в петък от кола, зад чийто волан била 70-годишна лидерка, която след това изпаднала в потрес. Момичето било превозено в сериозно положение до Спешното поделение на градската болница в Пафос, където умряло.

Ужасяваща покруса в Кипър: Прегазиха българче на пешеходна пътека

Образователният министър на Кипър Костас Хамбиарурис посети фамилията на детето в болничното заведение, той изрече съболезнованията си и даде обещание на родителите на Нелина своето подпомагане и помощ. Министърът разпоредил психолози в понеделник да посетят класа на Нелина в 12-то главно учебно заведение "Пефкиос Георгиядис ", с цел да приказват със съучениците й. Момичето е родено в българско семейство в Кипър, което има и 8-годишно момче, оповестява Reporter.

Полицията проверява събитията, довели до нещастието. Медиите още веднъж приканиха със закон да се подсигурява засилен надзор над продължаването на периода на шофьорските книжки за водачи над 65-годишна възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР