Родена е на 18 септември 1905 година в Стокхолм в

...
Родена е на 18 септември 1905 година в Стокхолм в
Коментари Харесай

Родена е Грета Гарбо

Родена е на 18 септември 1905 година в Стокхолм в работническо семейство. От ранна възраст стартира да играе в театъра, а по-късно и в киното. Ролята в „ Сага за Йоста Берлинг “ („ Gösta Berlings saga “, 1924) на Мориц Стилър ѝ донася по-широка популярност и работа за „ Metro-Goldwyn-Mayer “ в Холивуд, където скоро се трансформира в една от водещите актриси.

Първият говорещ филм, в който се снима, е „ Ана Кристи “ (1930) по Юджийн О`Нийл. През 1931 година играе ролята на Мата Хари в едноименния филм. За последно се снима през 1941 година. По време на Втората международна война Грета Гарбо сътрудничи на английското разузнаване.
 Уилям Роуън Хамилтон измисля кватернионите Уилям Роуън Хамилтон измисля кватернионите
Кватернио́ните (на британски: Quaternion) са система на хиперкомплексни цифри, препоръчана от Уилям Роуън Хамилтон през 1843 година. Ум...

Гарбо не желае да споделя нищо от персоналния си живот, заради което не дава изявленията, не дава подписи, не посещава министър председатели на филми и не дава отговор на писма на фенове. Тя е бисексуална и измежду любовните ѝ връзки са известни и няколко с други дами.

Гарбо прекарва последните години от живота си в съвсем цялостна самотност в Манхатън, Ню Йорк, само че доста пътешества в компанията на близки другари, най-вече из Западна Европа и по Средиземно море.

Умира вследствие затруднения от пневмония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР