Роден евродепутат започна да брани яростно партията, която спечели изборите.Нормалното

...
Роден евродепутат започна да брани яростно партията, която спечели изборите.Нормалното
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Тези, които наричат ГЕРБ-СДС токсични, са подли провокатори

Роден евродепутат стартира да брани гневно партията, която завоюва изборите.

Нормалното и европейско е да се направи коалиция към партията, която е победила на изборите. Дясното в България е ГЕРБ-СДС и не инцидентно двете партии са със устойчиво посланичество в ЕНП, която е дясноцентристката партия. Това сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Посъветва попадналите, по думите му, инцидентно в българската политика от " Продължаваме промяната " да бъдат по-скромни, да помислят за ползите на хората и да създадат по този начин, че България да има едно устойчиво постоянно държавно управление с един сигурен небосвод от 4 години, както е обикновено във всяка народна власт.

Йорданов дефинира като подли провокатори тези, които назовават ГЕРБ-СДС токсични. Посочи, че това са събрани от концепцията на президента Румен Радев за дестабилизация на България хора.

Логично е ръководителят на Народно събрание да бъде от ГЕРБ, да се предложи от спечелилия на изборите, акцентира евродепутатът.

" Важно е кои партии ще поддържат ръководителя на Народното събрание, с цел да бъде определен, тъй като обстановката е, че една партия сега не може да го избере сама ", добави той.

Коментира, че усилието на ГЕРБ-СДС за съставяне на съдружно държавно управление на така наречен евроатлантическа основа е вярно.

" Не може да оставим дълго време да има парламент действително със служебно държавно управление на президента. Това е нонсенс, това е парадокс. Следователно, конституира ли се Народното събрание, в границите на една седмица до деседт дни би трябвало да има даден мандат, договаряния и изпълнен мандат. "

Според Александър Йорданов най-хубавият вид е държавно управление да се образува към партия ГЕРБ и да е с партиите, които на думи демонстрират европейски позиции. ГЕРБ ясно обявиха, че няма да бъдат с " Възраждане ". Посъветва ГЕРБ да не бъдат и с Българска социалистическа партия, тъй като " Българска социалистическа партия е партия-символ на злополуката в България ".

Ако не бъде образувано държавно управление с мандата на ГЕРБ, мторият мандат ще отиде при " Продължаваме промяната ", които ще повторят това, което към този момент беше. Нямат обаче болшинство, написа novini.bg.

Третият вид е да даде мандатът на друга партия - да вземем за пример на тази на Стефан Янев. Йорданов обаче е песимистичен, че от третия мандат би се стигнало до съставяне на кабинет. Отбеляза, че при неуспеха и на третия мандат, още веднъж отиваме на избори, което ще е доста неприятен вид. Обясни, че за този вид отговорни ще са от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР