Роботизираните таксита ще се превърнат в най-масовия тип автономни превозни

...
Роботизираните таксита ще се превърнат в най-масовия тип автономни превозни
Коментари Харесай

Всяко десето превозно средство ще е самоуправляемо до 2030 г.


Роботизираните таксита ще се трансфорат в най-масовия вид самостоятелни транспортни средства
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на самостоятелни транспортни средства ще нарасне доста от 2018 до 2030 година Очаква се изцяло автоматизираните и напълно самостоятелни коли да съставляват пазар на стойност към 13,7 милиарда щатски $ до 2030 година Едно от всеки 10 транспортни средства на пътя ще е самоуправляемо към оня миг.

Прогнозата е на DossierPlus на за самостоятелните транспортни средства, основана на настоящото положение на промишлеността. Ясно е, че растежът на пазара значително зависи от скоростта на разбиране на новата технология от страна на потребителите и от способността на производителите да усилят производството.

Големи вложения с далечна вероятност

Автономното ръководство на коли е минало дълъг път, откогато. Доставчикът на услуги за подвижност Uber също стартира да влага в самостоятелни транспортни средства, изразходвайки повече от милиард щатски $ за три години.
още по тематиката
След като Cruise, дъщерното сдружение на General Motors, събра $3,4 милиарда финансиране през 2018 година, общият размер на парите, вложени в разработка на се усили десетократно за пет години, достигайки рекордните 27,5 милиарда $.

Всичко това сложи под напън обичайните производители на коли, които се оказаха задължени да намерят капитал за покриване на разноските, свързани с изследователските действия за създаване на новото потомство транспортни средства.

Летящият старт: робо-таксита

С планиран размер на пазара от 1,161 милиарда щатски $, ще се трансфорат в най-масовия вид самостоятелни транспортни средства. Към днешна дата бизнесът към този момент е похарчил милиарди за научноизследователски и развойни действия, свързани с това. Очаква се роботизираните таксита да донесат бърза и солидна компенсация за вложенията в самостоятелната технология.

Едновременно с това технологията за самостоятелно ръководство на транспортните средства се изпитва в областта на публичния превоз, където маршрутите са закрепени и всички елементи по тях са авансово дефинирани. Тестове на самостоятелни автобусчета, микробусчета към този момент се организират в някои европейски и китайски градове.

Сигурността под въпрос

Днес доста консуматори са на мнение, че хакерските офанзиви са основен проблем – и съществена преграда – за разбиране на самостоятелните транспортни средства. Почти четирима от всеки пет консуматори и не имат вяра, че то би било задоволително несъмнено. Повече от 70 % от потребителите не считат, че системите за транспортни средства без водач могат да са задоволително добре предпазени от хакери.

Шесткратен напредък на ADAS пазара до 2025 година

Глобалното търсене на системи за усъвършенствано шофиране (Advanced Driving – AD) и усъвършенствани системи за помощ на лидера (Advanced Driver Assistance Systems – ADAS) ще се развива извънредно динамично в идващите години, до момента в който към момента са единствено далечна вероятност. Очаква се ADAS пазарът да повлияе мощно на високотехнологичната промишленост, като се стартира от полупроводниците и датчиците и се стигне до софтуера, който ги ръководи.

Тези системи ще се окажат решаващи, когато пристигна време машините да поемат контрола, помагайки на да се ориентират и да откриват трудности по пътя и да вземат независими решения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР