Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на

...
Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на
Коментари Харесай

Кабинетът обещава по-бързи резултати от тестовете за алкохол и наркотици на шофьорите

Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на водачите за алкохол и опиати, с цел да може резултатите да излизат до една седмица. За задачата към този момент са отделени средства, оповестиха от държавната пресслужба след междуведомствена среща за пътната сигурност, която се организира при премиера Николай Денков.

Конфискуваните коли ще бъдат съхранявани на охранителен паркинг, благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи

Преди седмица Денков разгласи, че поддържа измененията в Наказателния кодекс за по-строги наказания за пияните и дрогирани водачи и държавното управление ще направи всичко допустимо тези ограничения да се ползват на процедура.

Новите правила плануват конфискация на колите на водачи, използвали алкохол и опиати. Пътните служители на реда откриват на място с дрегер дали водачът е пил или е дрогиран, само че при позитивен резултата това би трябвало да се удостовери с кръвен тест. Оказа се, че резултатите от кръвните проби се бавят доста, от време на време месеци.

Силвия Петкова поучава водачите да не подписват протокол за непринудено предаване на автомобила

Намерението на държавното управление е три лаборатории в страната да бъдат оборудвани със модерна техника до март идната година.

Денков разпореди на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ да изследва европейската процедура за разграничение на използването на опиати от приемането на избрани медикаменти, които могат да дадат позитивни проби за неразрешени вещества. Въпросът ще бъде обсъждан на експертно равнище с токсиколози, фармацевти и други експерти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР