Роботи, които могат да унищожат човечеството, вече са превзели света

...
Роботи, които могат да унищожат човечеството, вече са превзели света
Коментари Харесай

Джеймс Камерън: Няма технология, която да не е била използвана като оръжие, предстои Армагедон

Роботи, които могат да унищожат човечеството, към този момент са завладяли света и може да провокират Армагедон. Това съобщи основателят на кино лентата Терминатор Джеймс Камерън, представен от Daily Star.

Носителят на Оскар, който е режисирал още " Пришълецът “, " Аватар “ и други, счита, че светът към този момент е превзет от изкуствен интелект и може да е твърдо късно той да бъде спрян.

В неговата поредност от филми " Терминатор “ компютърната мрежа Skynet – проектирана в началото като отбранителна система – се обръща против своите човешки господари, което води до футуристична война сред роботи и човечеството.

С присъединяване на Арнолд Шварценегер като киборг палач, класическите филми се възприемат като предупредителна история за евентуалните рискове на технологиите.

През последните месеци стартирането на модернизиран програмен продукт като ChatGPT провокира сходни страхове по отношение на непредсказуемата мощ на това, което инженерите от Силициевата котловина са отприщили.

68-годишният Камерън съобщи пред подкаста SmartLess, че е обезпокоен от действителната опасност за живота, която основава изкуственият разсъдък (ИИ).

" Не се опасявам, само че съм много угрижен за капацитета за корист с ИИ “, означи той. " Мисля, че ИИ може да бъде много страховит. Мисля, че това може безусловно да е краят на света ", сподели той.

" Вие говорите с всички учени по изкуствен интелект и всякога, когато подвигна ръка на някой от техните семинари, те стартират да се смеят. Въпросът е, че няма технология, която да не е била употребена като оръжие. И в действителност ли желаеме да се бием с нещо по-умно от нас, което не сме ние? В нашия личен свят? Не мисля по този начин.

ИИ може към този момент да е превзел света и към този момент да го манипулира, само че ние просто не знаем, тъй като щеше да има цялостен надзор над всички медии и всичко. Какво по-добро пояснение има какъв брой неуместно е всичко сега?

" Нищо няма по-добър смисъл за мен “, добави той.

Той е упрекнат в политически пристрастия и дискриминационно държание.

През декември ИТ джейлбрейкърите заобиколиха контролите на наличието му, с цел да го излъгват да даде указания по какъв начин да се сътвори коктейл Молотов и нуклеарна бомба и да спори като неонацист. ( " Фокус " )
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР