Роботи, дигитализирано производство, създадени от български екипи разработки. В първото

...
Роботи, дигитализирано производство, създадени от български екипи разработки. В първото
Коментари Харесай

Фабрика на годината е "Шнайдер електрик България"

Роботи, цифровизирано произвеждане, основани от български екипи разработки. В първото издание на състезанието на " Капитал " " Фабрика на годината " индустриалните предприятия в България демонстрираха, че новите технологии напълно не са им непознати. И въпреки че конкуренцията беше огромна, спечелилият е един. Това е производителят на автоматизирани прекъсвачи, който ще носи купата до идната година. Като най-иновативен план на 2022 година пък беше избран този на. Допълнителна тежест му дава фактът, че е създаден напълно от български екип. Какво демонстрираха числата Конкурсът се провежда в партньорство с Община Пловдив и Trakia Tech като продължение на самодейността " Индустрия 4.0 ". - от дребни компании до индустриални колоси. Донякъде предстоящо най-вече бяха предприятията от Пловдив, откакто през последните години градът се трансформира в индустриален център на страната. Почти поравно бяха претендентите с българска и задгранична благосъстоятелност.

Оценката беше направена по точкова система въз основата на въпросник, а до финалната права доближиха 6-те компании с най-голям резултат -, " Милара интернешънъл ",, " Сенсата технолоджис ", и " Шнайдер електрик ". Те минаха през спомагателни изявленията с софтуерния ни съветник " Новарто ", а какво описаха за нововъведенията в производството си можете да прочетете на идващите страници ( " Милара " не се отзова на поканата за среща). Окончателното решение какъв да е спечелилият беше взето от без значение 5-членно жури.



Отново журито дефинира и любимеца си за спомагателната премия - " Най-иновативен план на годината ". Предложения подадоха 15 от кандидатствалите компании, а 6 от тях влязоха в късия лист (виж карето). Умен напредък В състезанието се включиха както построени на зелено предприятия, по този начин и фабрики, които работят от десетилетия, само че са имали шанса да бъдат приватизирани сполучливо. Значителна част от продукцията на фирмите се изнася, което е знак, че те се състезават освен на локална почва, а са конкурентни на международния пазар. Това носи повече добавена стойност за стопанската система, както и хиляди работни места.
Реклама Значителна част от продукцията на фирмите се изнася, което е знак, че те се състезават освен на локална почва, а са конкурентни на международния пазар.
Макар че през последните години страната не може да се похвали с огромен нов промишлен вложител, работещите предприятия редовно влагат средства в рационализация и разширение на производството, демонстрират резултатите от състезанието. Без изключение всички претенденти ръководят автоматизирано огромна част от процесите си, като по този метод насочват запас към главната си активност. Много от заводите разполагат с умни системи за обмисляне на поддръжката, което им подсигурява непоклатимост на произвеждане и им икономисва непредвидени прекъсвания. В по-малка или по-голяма степен всички заводи се стремят да автоматизират работата си, което им оказва помощ да порастват макар свития пазар на труда. Нещо повече - фирмите като цяло регистрират, че служащите по-лесно усвояват уменията, които новите технологии изискват, от тези, нужни за ръчна работа.

Много от предприятията имат лични предпазени патенти и потребни модели. И въпреки че на процедура всичките 6 финалиста са част от интернационалните компании, положителната вест е, че огромна част от нововъведенията се вършат от български екипи. Това е основа техният принос към стопанската система да продължи да нараства и в бъдеще. А състезанието следващата година да бъде още по-оспорван.
Финалисти за " Най-иновативен план на годината " Победителят " Сенсата технолоджис България ": Внедряване на автоматизирана станция за следене на качеството на произведения. " Оттобок манюфекчъринг България ": Проектът за цифровизация Live Data Analysis следи в действително време качеството на мехатроничните артикули. " Солвей Соди ": Внедряване на интелигентно видеонаблюдение за превантивна поддръжка тук-там, където стандартните датчици не могат да се употребяват. " Телетек електроникс ": Въвеждане на робот за запояване на обемни съставни елементи за димно-оптични сензори, което удвоява продуктивността. " Теси ": Мобилно приложение с добавена действителност за проява на артикули, което разрешава на клиентите да създадат избор преди покупка. " Шнайдер електрик България ": Самообучаващ се надзор върху качеството на заварките за прекъсвачи Debora. Реклама Свързани публикации " Солвей Соди ": Да имаш завод без хора и осветяване, единствено с роботи 1 декември 2022, 17:07 " Шнайдер електрик България ": Производство на прекъсвачи без спиране 30 ноември 2022, 15:34 " Сенсата технолоджис ": Сензори под интелигентен машинен надзор 28 ноември 2022, 12:52 " БТЛ индъстрийз ": Да управляваш бизнес за половин милиард лв. от едно място 24 ноември 2022, 10:00 " Монделийз ": Производство със скорост 6600 бонбона в минута 23 ноември 2022, 17:02 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Иглика Филипова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР