Роботът с ИИ Ameca изплаши разработчиците си,като се самообучи да

...
Роботът с ИИ Ameca изплаши разработчиците си,като се самообучи да
Коментари Харесай

Роботът с ИИ Ameca изплаши разработчиците си,като се самообучи да се защитава.Излизат ли нещата извън контрол?

Роботът с ИИ Ameca изплаши разработчиците си,като се самообучи да се пази.Излизат ли нещата отвън надзор?Запознайте се с Ameca, най-модерният хуманоиден робот в света. Създаден и планиран от компания за роботика Engineered Arts, Ameca е хиперреалистичен хуманоид със самообучаващ се неестествен интелект(ИИ), което съвсем може да мине за човек.Докато Ameca не може да танцува толкоз добре, колкото робота на Boston Dynamics или паркур двуногите от Caltech, скокът напред в реалистичната лицева анимация е еднообразно превъзходен и отблъскващ. Роботът е наименуван „ бъдещото лице на роботиката “ и „ съвършената платформа за хуманоиден робот за взаимоотношение човек-робот “.Видео, предоставено от инженерите, демонстрира, че роботът се е самообучил да се пази, като хваща ръката на човек от екипа, когато навлизат в неговото „ персонално пространство “. Според разработчиците даже те са били „ изплашени “ от държанието на машината.
Инженерното изкуство разкри и видео на извънредно реалистична глава на робот Адран със злокобно човешки изражения и придвижвания.
Хуманоидните роботи стават действителност, само че какво се случва, когато тези роботи вървят по улицата или вършат инспекции по сигурността, да вземем за пример на летищата или в случай че ИИ работи като „ прокурор “, който може да повдига обвинявания и отсъжда санкции.Точно подобен робот се създава сега от китайски учени.
„ Прокурорът “ наименуван от китайците робот с ИИ може да оцени силата на доказателствата, изискванията за арест и какъв брой рисков се смята обвинен за обществеността.Изследователи в Китай споделиха, че тази машина може да упреква хора в закононарушения благодарение на изкуствен интелект. Според откривателите „ прокурорът на AI “ може да повдигне обвиняване с повече от 97 % акуратност въз основа на устно изложение на случая.Съдбата ни ще бъде в ръцете на роботи в близко бъдеще.Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР