Robinhood стартира услуга за търговия с криптовалути в Европейския съюз.

...
Robinhood стартира услуга за търговия с криптовалути в Европейския съюз.
Коментари Харесай

Robinhood стартира услуга за търговия с криптовалути в ЕС

Robinhood започва услуга за търговия с криптовалути в Европейския съюз.

По този метод компанията излиза отвън рамките на Съединени американски щати, защото се стреми да реализира напредък на интернационалните пазари, отбелязва CNBC.

Според формалното известие на Robinhood, новият ѝ криптопродукт ще разреши на клиентите да купуват, продават и държат набор от 25 токена, в това число биткойн и етер.

Компанията се надява през 2024 година да предложи още токени, както и опция за прекачване и " залагане " или приемане на бонуси от криптовалути.

Този ход бележи втората огромна агресия на Robinhood отвън Съединени американски щати, откакто в края на предишния месец разгласи, че възнамерява да започва търговия с акции за клиенти от Обединеното кралство до началото на 2024 година

Миналата седмица компанията отвори лист с чакащи във Англия за услугата, която ще предлага рентабилност до 5% върху депозитите на клиентите.

Целта на Robinhood е да притегли консуматори от Европейски Съюз да употребяват услугата ѝ с опцията да печелят безвъзмездни биткойни за консуматори, които търгуват доста и предлагат приложението на свои другари.

Компанията ще предложи на потребителите до един биткойн, въз основа на % от месечния им размер на търговия и броя на потребителите, които са предложили при регистрацията си.

Това се случва в миг, когато няколко огромни американски криптокомпании се обръщат към Европейския съюз за напредък, откакто се сблъскаха с компликации поради регулаторните органи зад Океана. Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати се е насочила към няколко криптокомпании, в това число Coinbase и Binance, с искове, в които се твърди, че са нарушили законите за скъпите бумаги.

Междувременно Европейски Съюз предложи повсеместен набор от регулации, наименуван Регламент за пазарите на криптоактиви, който ще вкара по-строги правила за платформите за криптотърговия и емитентите на така наречен постоянни монети - токени, обвързани с действителни активи като щатски $ или евро.

Йохан Кербрат, общоприет управител на Robinhood Crypto, съобщи, че компанията е избрала Европейски Съюз за първия интернационален целеви пазар за своя криптопродукт заради обстоятелството, че в района е създаден първият в света повсеместен набор от закони, особено за криптоиндустрията.

" Европейски Съюз е създал една от най-всеобхватните политики в света за контролиране на криптоактивите, заради което избрахме района, с цел да изпълним проектите за интернационална агресия на Robinhood Crypto ", съобщи Кербрат.

Robinhood също по този начин акцентира характерностите за бистрота и сигурност в европейското си криптопредложение, с цел да убеди потребителите да търгуват с нейната услуга.

Robinhood съобщи, че в никакъв случай не смесва монетите на клиентите със средства на бизнеса, с изключение на за оперативни цели, като да вземем за пример заплащане на такси за блокчейн мрежата и съхранява всички монети на клиентите си в студени портфейли, изключени от интернет. Разполага и със застрахователна лавица, с цел да подсигурява, че част от активите, съхранявани в нейните системи, са предпазени против загуби от кражба, в това число нарушавания на киберсигурността. Полицата е от застрахователите Lloyd's.

През последните години кражбата на криптовалути е огромен проблем за промишлеността, като огромни хакове на блокчейн мрежи доведоха до източване на цифрови монети на стойност милиони от портфейлите на потребителите, добавя CNBC.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР