Робърт Митчник, който наблюдава дигиталните активи в BlackRock, наскоро разкри,

...
Робърт Митчник, който наблюдава дигиталните активи в BlackRock, наскоро разкри,
Коментари Харесай

Няма реално търсене за Етериум според BlackRock

Робърт Митчник, който следи цифровите активи в BlackRock, неотдавна разкри, че клиентите на компанията демонстрират най-малък интерес към Етериум, втората по величина криптовалута по пазарна капитализация.

Освен това наподобява липсва възторг за други криптовалути, което демонстрира, че BlackRock не изследва интензивно вложенията в по-малки цифрови активи. Митчник призна желанието на криптовалутната общественост BlackRock да диверсифицира портфейла си, само че акцентира, че компанията се концентрира главно върху Биткойн , който той дефинира като техен главен приоритет.

В едно скорошно развиване BlackRock навлезе в региона на токенизацията, като показа нов фонд, построен върху мрежата на Етериум . Този фонд, стартирал по-рано тази седмица, дава опция на вложителите да генерират рентабилност в щатски долари посредством блокчейн технологията.

Отделно от това през ноември BlackRock подаде заявление за пускане на борсово търгуван фонд (ETF) за Етериум. Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) обаче в допълнение отсрочи решението си по това заявление, както беше обявено по-рано през март тази година.

Регулаторният напън доста понижи вероятността за утвърждение на ETF за Ethereum, като сенаторите Джак Рийд и Лафонса Бътлър приканиха ръководителя на SEC Гари Генслър да се въздържа от одобрение на ETF за спомагателни криптовалутни токени.

Междувременно се оповестява, че SEC е почнала нападателна акция за систематизиране на Етер като скъпа книга, което слага под подозрение утвърждението на спот ETF, основан на Етер, в близко бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР