Риториката между Европейския съюз и Турция миналата година беше катастрофа.

...
Риториката между Европейския съюз и Турция миналата година беше катастрофа.
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: С Турция сме си взаимно нужни

Риториката сред Европейския съюз и Турция предходната година беше злополука. Това не трябва да се повтаря, сподели в утринния блок на БТВ евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ.

Ние сме комшия с Турция и би трябвало да имаме положителни връзки с тази страна. Ние сме си взаимно нужни, добави Ковачев.

Големият проблем на Европа е, че на каузи нямаме обща външна политика. Ако не сме лицемери, в нашата визия за Европа би трябвало да имаме мощна външна политика и да не се ангажираме единствено с филантропична помощ, а да се чува нашият глас, съобщи евродепутатът.

За бежанците, които са на територията на Турция, имаме единно мнение, че би трябвало да останат на територията на Турция, до момента в който завърши войната в Сирия и да вземат участие във възобновяване на родината си, уточни Андрей Ковачев.

По думите му за Македония ще бъде злополука, в случай че не се стигне до някакво решение за името й до края на май месец. Ако желае да стане част от Европейския съюз и НАТО, Македония няма по какъв начин да се съгласи на някаква смяна на името, добави евродепутатът.

Той заяви, че се водят договаряния за признание на българска общественост в Косово, като сега върви и подписка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР