Рисковете за глобалната финансова система растат по-нататъшно увеличаване на напрежението

...
Рисковете за глобалната финансова система растат по-нататъшно увеличаване на напрежението
Коментари Харесай

МВФ: Търговските конфликти могат да отключат нова финансова криза

Рисковете за световната финансова система порастват по-нататъшно увеличение на напрежението в търговски проект може да провокира изострянето им до край. За това предизвестяват от Международния валутен фонд (МВФ).

Все още обаче вложителите наподобяват удовлетворени от обстановката, показват специалистите от интернационалната организация в последния си отчет Global Financial Stability Report, оповестен в сряда.

В него се добавя, че цените на акциите, в частност в Щатите, са достигнали рекордни равнища на няколко пъти през последната година, което демонстрира, че вложителите не престават да поемат опасности.

" Несигурността към търговията обаче може да докара до смяна на настроенията на фондовия пазар и да провокира неочаквана ликвидация на скъпи бумаги ", считат специалистите.

" По-нататъшна ескалация на комерсиалните спорове на фона на възходящите геополитически опасности и несигурността към политиките на огромните стопански системи може да докара до бързо утежняване на настройките във връзка с рисковете. Това от своя страна ще даде резултат в промяна на международните финансови пазари и внезапно стягане на изискванията в бранша ", изясняват от Фонда.

От МВФ показват, че натискът върху световната търговия ще се отрази на международния стопански напредък. От организацията понижават прогнозата си за световния напредък за 2018 и 2019 година с 0,2 процентни пункта до 3,7%. Също по този начин в отчета се допълват упования за по-слаба търговия на артикули и услуги в международен мащаб.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР