Рискът, отговорността и квалификацията трябва да бъдат оценени и адекватно

...
Рискът, отговорността и квалификацията трябва да бъдат оценени и адекватно
Коментари Харесай

Над 1 млн. лева всеки ден вади българинът от джоба си за бързото тестуване

Рискът, отговорността и квалификацията би трябвало да бъдат оценени и съответно заплатени на лекарите и на медицинските сестри, които ще работят в Covid зоните в поликлиниките. Това сподели пред БНР доктор Георги Миндов, ръководител на сдружението на общопрактикуващите лекари в София.

Той разясни, че все още няма единно решение при избрани показания какво лекуване да се предписва на пациентите и се употребяват френски или немски протоколи за лекуване на Covid-19, сред които обаче има основна разлика. 

Д-р Миндов дефинира като неправилно презапасяването от страна на хората с антибиотици, които се изписват за лекуване на болестта, и увери: 

„ Недостигът на медикаментите ще бъде отхвърлен, антибиотикът ще се внесе, има и субстанцията, въпросът е на организация. Но лекарството не е панацея “.

В предаването „ Преди всички “ доктор Миндов разгласи, че се очаква през идната седмица да стартира издаването на електронните посоки за PCR тестванията.

„ Поне над 1 млн. лв. всеки ден българинът вади от джоба си за бързото тестуване. В момента статистиката регистрира единствено позитивните PCR тестванията. Антигенните проби като резултати не се регистрират. В София хората избират този три пъти по-евтин тест, чиято сензитивност съответствува близо 100% с PCR-а. Антигенните проби демонстрират по-голяма численост, а те не влизат в статистиката и надлежно с него болният не влиза в системата и не може да получи болничен, може единствено да се самоизолира “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР