Рискът Москва да използва ядрени оръжия в конфликта в Украйна

...
Рискът Москва да използва ядрени оръжия в конфликта в Украйна
Коментари Харесай

Шолц: Намаля рискът Путин да използва ядрени оръжия

Рискът Москва да употребява нуклеарни оръжия в спора в Украйна понижа, тъй като интернационалната общественост " сложи алена линия " на Русия, съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Едно нещо се е трансформирало за момента: Русия спря да заплашва с потребление на нуклеарни оръжия ", сподели канцлерът в изявление за немската медийна група " Функе " и за френската " Уест Франс ". Според него това е последица от обстоятелството, че интернационалната общественост, в това число Китай, " е сложила алена линия " пред Москва по този въпрос.

В това отношение немският водач счита, че неотдавнашното му пътешестване до Китай е дало резултат: " По време на визитата ми в Пекин дружно с китайския президент Си декларирахме, че не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия. Скоро по-късно страните от Г-20 потвърдиха тази позиция.

Запитан за неотдавнашната дискусия, провокирана от френския президент Еманюел Макрон, който счита, че на Русия би трябвало да се дадат гаранции за след края на войната в Украйна, Олаф Шолц призна, че в дълготраен проект ще възникне въпросът за архитектурата на сигурността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР