Рискът арабско-израелският конфликт да ескалира в по-широк регионален конфликт е

...
Рискът арабско-израелският конфликт да ескалира в по-широк регионален конфликт е
Коментари Харесай

Белият дом: Реална е опасността от ескалация на конфликта в Близкия изток

Рискът арабско-израелският спор да ескалира в по-широк районен спор е " действителен ".

Това съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан. " Президентът беше доста открит за това: Ако американските войски бъдат нападнати от Иран и неговите поддръжници, ние ще отговорим...

Мисля, че иранците схванаха нашето обръщение ", сподели той в отговор на въпрос какво ще се случи, в случай че Иран -подкрепяните групи ще продължат да пробват офанзиви против американските сили в района, заяви " Гласът на Америка ".

" Предприемаме всички ограничения за отбрана и повишение на бдителността и, както и да работим с други страни в района, да се опитаме да запазим спора, който се случва в Израел и Газа, от ескалация в районен спор. Рискът е действителен, тъй че бдителността е висока и стъпките, които подхващаме, с цел да ограничим и предотвратим това, са съществени, систематични и продължаващи ", изясни Съливан.

Освен това той сподели, че освобождението на американски, израелски и други заложници в Газа е приоритет за Белия дом, до момента в който Израел уголемява наземните интервенции против Хамас.

" Ангажирани сме да поддържаме филантропичните паузи, тъй че заложниците да могат да бъдат освободени безвредно. И ще продължим да работим върху това всеки ден, тъй като президентът няма по-висок приоритет от връщането на американски жители ", сподели Съливан.

В линията Газа има към 600 американски жители, които няма по какъв начин да излязат.

Министерството на опазването на здравето на Газа, което се ръководи от бойци на Хамас, сподели, че повече от 8000 души са били убити в Газа от началото на израелската атака. Повече от 1400 души са били убити при офанзивата на Хамас против Израел, в това число минимум 310 бойци, съгласно израелското държавно управление.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР