Риши Сунак заяви, че ако Обединеното кралство се разколебае в

...
Риши Сунак заяви, че ако Обединеното кралство се разколебае в
Коментари Харесай

Сунак: Путин няма да спре, ако спечели в Украйна, победата му би окуражила КНДР и Иран

Риши Сунак съобщи, че в случай че Обединеното кралство се разколебае в поддръжката си за Украйна, това ще окуражи Владимир Путин и " неговите съдружници в Северна Корея, Иран и другаде ", заяви.

На конференция дружно с президента на Украйна Володимир Зеленски в Киев, министър-председателят на Англия съобщи, че " нашите съперници по света имат вяра, че ние нямаме нито самообладание, нито запаси за дълги войни ".

" Украйна не е сама и в никакъв случай няма да бъде сама. Путин може да си мисли, че може да ни надвие, само че бърка. Ние сме с вас през днешния ден, на следващия ден и толкоз дълго, колкото е належащо ", разяснява Сунак.

" Защото тази война е за правото на Украйна да се пази и да дефинира личното си бъдеще, както и за историческия избор на украинския народ да бъде самостоятелна народна власт в сърцето на Европа ", добавя той.

" Вашият блян към независимост въодушеви и развълнува английския народ, а за свободните народи по света помощта за Украйна е и инвестиция в нашата лична групова сигурност ", уточни Сунак.

" Защото в случай че Путин завоюва в Украйна, той няма да спре дотук, а нашите съперници по света имат вяра, че нямаме нито самообладание, нито запаси за дълги войни. Така че разколебайте се в този момент и ще окуражим освен Путин, само че и неговите съдружници в Северна Корея, Иран и другаде ".

" Ето за какво Обединеното кралство и свободният свят ще продължат да поддържат Украйна, както го вършим през цялото време на тази война ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР