Риши Сунак претърпя голям удар, след като колегите нанесоха първото

...
Риши Сунак претърпя голям удар, след като колегите нанесоха първото
Коментари Харесай

Риши Сунак претърпя голямо поражение в Камарата на лордовете заради „безразсъдния“ план за Руанда

Риши Сунак претърпя огромен удар, откакто сътрудниците нанесоха първото проваляне против неговия водещ проект за депортиране в Руанда.

Колегите гласоподаваха с 214 на 171, с цел да отсрочи утвърждението на контракт с източноафриканската нация - основен детайл от спорната политика на премиера. Неуспехът идва единствено няколко дни, откакто подложеният на критика министър председател помоли горната камара да не осуетява проектите му да изпрати търсещи леговище лица в Руанда преди общите избори. да не ратифицира контракта, до момента в който министрите не могат да покажат, че страната е безвредна.

Правителството се съгласи с правно обвързващия контракт през декември, заявявайки, че дава отговор на опасенията, повдигнати от Върховния съд по отношение на опцията търсещите леговище да бъдат депортирани в Руанда по-късно да бъдат трансферирани в страна, където биха могли да бъдат изложени на риск.

Но Комитетът на лордовете по интернационалните съглашения, управляван от лорд Голдсмит, сподели, че обещаните защитни ограничения са „...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР