РИОСВ – Враца извърши проверка на “Центромет“ АД във връзка

...
РИОСВ – Враца извърши проверка на “Центромет“ АД във връзка
Коментари Харесай

РИОСВ – Враца наложи административна мярка на “Центромет” АД

РИОСВ – Враца извърши инспекция на “Центромет “ АД по отношение на съобщение за възобновяване на машинния парк и заповед на шефа на екоинспекцията за използване на превантивна насилствена административна мярка. Експертите сложиха пломба на новоизградената пещ в металургичното дружество. Целта е да се предотврати административно нарушаване за работа без сложно позволение.
Дружеството е внесло в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца Уведомление за капиталово желание за “Обновяване на машинния парк в завод ”Леярен” на “Центромет “ АД “ – промяна на съществуващите 4 пещи и създаване на 1 нова пещ. Това значи изменение и допълнение с нов потенциал на разрешителното, което има предприятието, за действия по отнасяне на боклуци от черни метали по член 67 от ЗУО за осъществяване на активност с код R4 – преработване или възобновяване на метали и железни съединения.
През май 2020 година Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца издаде решение да не се прави Оценка на въздействието върху околната среда по капиталовото желание. С включване на новата пещ от 2.5 тона и работа на трисменен режим индустриалният потенциал на пещите ще надвиши 20 тона за денонощие, а това изисква издаване на сложно позволение. До издаването му - като превантивна мярка, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца предприе дейностите за запечатване на новата пещ.
До сегашния миг сдружението няма налагани наказания за неспазване на екологичното законодателство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР