РИМ (AP) — Уличен художник Маупал, чиито карикатурни изображения на

...
РИМ (AP) — Уличен художник Маупал, чиито карикатурни изображения на
Коментари Харесай

Уличен артист със слава на „Суперпапа“ получава ново одобрение от Ватикана

РИМ (AP) — Уличен художник Маупал, чиито карикатурни изображения на папа Франциск като „ Суперпапа “ украсяват постройките към Ватикана в продължение на десетилетие, получи формален щемпел на утвърждение в четвъртък, когато се появи на конференция във Ватикана.

Маупал, в живота Мауро Палота, проектира серия от плакати, с цел да илюстрира посланието на Франциск за Великия пост за 2024 година, което т.г. акцентира нуждата вярващите да се освободят от безнадеждността и робството, с цел да намерят пътя на вътрешната независимост. Плакатите ще бъдат пускани всяка седмица през този сезон на Великите пости до Великден.

Седейки до един от най-близките съветници на Франциск, кардинал Майкъл Черни, Маупал сподели, че в никакъв случай не е търсил публично самопризнание от Ватикана само че беше „ горделив и почетен “, че беше помолен да изобрази посланието на Франциск в изкуство.

„ Представянето на християнските полезности посредством изкуството постоянно е било една от най-големите цели на живописта и скулптурата “, сподели М...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР