Рикошетът на френската аристократичност със злокучанската действителност предизвиква цунами от

...
Рикошетът на френската аристократичност със злокучанската действителност предизвиква цунами от
Коментари Харесай

Шато Лакрот среща Резиденция Злокучане за втора доза комични истории - Култура


Рикошетът на френската аристократичност със злокучанската реалност провокира цунами от недоразумения, одухотворени от гласа на Богдана Трифонова с задачата за откровено развлечение.

Идеята за “Записки от Шато Лакрот ” се ражда от действителния живот и като на смешка Мария Касимова-Моасе трансформира една фамилна история в най-забавното аудиопреживяване за лятото, а себе си — в рок звездата на българската литература. Романът е написан в началото за аудио като автентично наличие особено за слушателите на Storytel.

Огромният триумф на първия сезон е повода разказите за Шато Лакрот да се материализират в книга, а вторият сезон към този момент е реалност в Storytel с нови 10 епизода смях, премеждия и културни конфликти. Аудиокнигата бе показана в понеделник на премиерно събитие пред десетки фенове, другари и публицисти, които се допряха до историята от първо лице в достоверната конюнктура на ресторант Cava в София. Гостите чуха определени фрагменти от аудиосериала, получиха подпис и разговаряха с великия тандем Мария Касимова-Моасе и Богдана Трифонова, които ги заредиха със сериозна доза положително въодушевление и неспокойствие да изслушат.

„ Записки от Шато Лакрот е книга, която си се развива сама! В този смисъл героите просто ме принудиха да ги доведа в България, този път в родното село на вуйна Дочка Гагаузка Злокучане, Самоковско! Там, несъмнено, животът е много по-различен от този във френското шато, само че пък все толкоз забавен и щур, а и героите са разнородни, пъстри, същински чешити. В последна сметка обаче най-важното е, че всички те са просто едни положителни хора, които обичат фамилията си и биха създали най-хубавото за него! Казвам добре пристигнали и на новите Кака Маца Хърбата, отец Архимедии, МитЕ Интеуекто и куп други единствено наши облици, които вършат сериала същинско премеждие даже за мен, нищо че аз съм го писала! “, споделя Мария .

Талантът на Мария Касимова-Моасе е да разсмива посредством истории, които звучат колкото измислени, толкоз и правдоподобни и близки до родната действителност. Хуморът е в идеални пропорции, без да стига до крайности, а езикът на авторката е толкоз витален и цветен, че прекарването става още по-запомнящо се. Мария залага на една постоянно настояща и одобрена във времето формула за триумф – контражурът сред българската народопсихология и навици и западноевропейските културни разбирания и държание. Вероятно всеки слушател на мига може да направи отпратка към най-малко един родственик, напомнящ му за някой от гостите в злокучанската резиденция. Без значение дали човек носи знатна аристократична фамилия или е отгледан от остарял злокученски жанр, всяко фамилно събиране е близо до апокалипсис.

„ О, мон дьоооо! Кел ситуасион ампекабл “, възкликва мадам Жонвиев и някак разказва цялата история на Шато Лакрот, а може би и на живия живот. В последна сметка колкото и да са разнообразни, хората са си хора на всички места, без значение от каква националност – носят в себе си и положителното, и предизвикателното с всички нюанси на характера. Едни са по-либерални и добродушни, други по-плахи и наивни, а трети – смели и самонадеяни, само че всички се стремят да се усещат принадлежни, свързани, част от едно семейство и да одобряват странностите на живота от занимателната страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР