Ричард Темплар е псевдоним на британски писател, автор на литература

...
Ричард Темплар е псевдоним на британски писател, автор на литература
Коментари Харесай

Много хора влачат с години лишени от радост връзки поради ужаса от самотата - Ричард ТЕМПЛАР

Ричард Темплар е псевдоним на английски публицист, създател на литература за самоусъвършенстване. Проницателен наблюдаващ, той вижда тънките, само че основни разлики в държанието на хората, които съумяват, и тези, които се провалят. 

Написва поредност от книги с по стотина правила, които неотложно се трансформират в бестселъри и се превеждат и издават в десетки страни. Най-известната му книга е " Правилата на живота ", която се трансформира в негова запазена марка. " Правилата на любовта " е измежду най-популярните му, в която ни предлага справочник в света на страстите, който ще ни помогне да бъдем обичани и щастливи.

Ако последната ви връзка ви е раздрусала прочувствено, най-добре излекувайте раните си, преди да се огледате за нов обичан и сътрудник. В противоположен случай няма да деянията същинската си същина и няма да можете да се фокусирате върху новия човек, тъй като ще сте заети със себе си.

Независимо дали сигналите са дребни или обилни, дали става дума за пари, секс, неприятно въодушевление, месторабота, секрети, неистини или каквото и да било друго, можете да си измислите куп несъществуващи проблеми, в случай че вменявате на колегата си всички дефекти на предходния.

Научете се да се чувствате щастливи и уверени даже когато сте сами. Така няма да се озовете впримчени в нежелана обстановка заради страха, че ще ви изоставят. Ако видите, че не се получава, просто можете да си тръгнете. Твърде доста хора влачат с години лишени от наслада връзки заради ужаса от самотата.

Не поставяйте обичания си на фундамент и не очаквайте да се задържи на него. Как ще се почувствате, в случай че красивата ви половинка напълнее или вашият пример на честността излъже шефа си, или стабилната ви опора ненадейно рухне? Рано или късно сътрудникът ви ще прояви своята човешка природа. Ще изпитате ли отчаяние? Няма да е почтено, повярвайте ми. Човекът до вас в никакъв случай не е претендирал, че е провидение – вие сте го издигнали на фундамент. Неговата – или нейната – единствена виновност е, че е слязъл, с цел да се по-разтъпче на воля.

Смехът е по-ценен и от злато. Чувството за комизъм е строго самостоятелна линия, някои хора просто ни разсмиват повече от други. Откриете ли индивида, който ви разсмива повече от всеки различен, дано той бъде вашият сътрудник в брака. Това е моят съвет. Стига да е от подобаващия пол, несъмнено.

Най-върховното попадение е персона, която ви кара да се смеете над самите себе си. Така най-лесно ще преодолеете всички инциденти в живота си.

Ако срещнете човек, който е идеален във всяко друго отношение, само че е пияч или принудител, или податлив към изневери, не се надявайте да го измененията. Моля ви, не се самозалъгвайте. Нищо чудно да пази държание през първите няколко месеца или даже години, само че рано или късно, когато първичната еуфория премине и още веднъж се появи стресът на всекидневието, ще се върне към старите си привички. Да не кажете, че не съм ви предизвестил.

Ако сътрудникът ви същински милее за вас, той ще го покаже напълно ясно. Но в случай че слага себе си преди всичко, а вас възприема като част от пейзажа, нищо няма да се промени. Ако сътрудникът ви подценява в този момент, при започване на връзката ви, по-нататък ще става все по-зле. Не си въобразявайте, че в случай че заживеете дружно или се ожените, нещата ще се оправят, тъй като занапред мога да ви кажа, че ще стане по-лошо.

Хубавият секс е прелестно нещо. Ако няма полово привличане, даже в самото начало връзката е обречена. От друга страна, най-хубавите връзки са съюз за цялостен живот, а либидото по някое време може и да пресекне. Ако взаимоотношенията ви са построени само върху секса, хубавичко ще загазите, когато ви обзет грижи за децата, за парите, за възрастните родители, за кариерата и всевъзможни други проблеми, които животът рано или късно ще ви сервира. Добрият секс няма да ги реши.

Доверието играе най-съществена роля сред сътрудниците. Без значение дали приказваме за честност, за дадени обещания, ограничение на разноските в рамките на вероятното или каквото се сетите друго. Ако нямате доверие на колегата си, в никакъв случай няма да бъдете щастливи.

Ако ви става мъчително, когато сътрудникът ви не помни рождения ви ден, предупредете го няколко дни авансово и вижте какъв ще е резултатът. Разбирам, че не ви се ще да си губите времето с човек, който не го е грижа за вас, и с цялостно съображение, само че някои хора просто не помнят, така че дайте им късмет.

Щом се уверите, че на любовта ви не отвръщат с обич, проявете храброст и първи си тръгнете. Трудно ще преглътнете загубата на обичан човек, само че ще сте опазили гордостта си и някой ден, когато се обърнете обратно, ще си дадете сметка какъв брой самоуверено и вярно е било решението ви.

Ако не изпитвате обич към сегашния си сътрудник, рано или късно ще срещнете някой, в който ще се влюбите безумно. Ами в случай че се случи на следващия ден или след седмица? Тогава какво ще вършиме? Единственото решение за вас е да сте свободни и необвързани, когато любовта се появи на хоризонта. А с цел да се случи това, е належащо още в този момент да се откъснете от сегашния си сътрудник.

Партньорите в една мощна връзка не си постановат взаимозависимост един на различен. Те взаимно окуражават независимостта си. Ако сътрудникът ви обича такива, каквито сте, няма да се пробва да ви промени, а ще ви помогне да се чувствате по-силни, по-уверени и постоянни като персони, а и ще подхранва положителното ви самочувствие.

Ако никой от вас не слага другия преди всичко, доста огромна е вероятността постоянно да се карате или да се отчуждите и всеки да прави както си науми.

Ако сте непрекъснато и неразделно дружно, има заплаха всеки от вас да се трансформира в някакво хибридно творение, взело черти и от двама ви, и най-после ще престанете да виждате индивида, в който сте се влюбили. Ако „ се залепите ” един за различен, взаимоотношенията ви няма да завоюват от това, тъй като искрата ще угасне, магията ще изчезне и ще ви остане единствено скуката и еднообразието.

Никога не би трябвало да се постанова сътрудникът ви да ви прикрива, да ви търси оправдания или да се извинява от ваше име.

Жестовете, които приказват за обич, не всеки път са под формата на „ дребни услуги ”. Понякога ще усетите, че ви се дава независимост тъкмо когато се нуждаете от нея. Тъй че в случай че чуете „ Върви за риба, през днешния ден аз напълно ще поема децата ”, да знаете, че преводът гласи „ обичам те ”.

Зрелите хора не подвигат кавги. Те спорят, акцентират причини, разискват. Дават израз на възприятията си и не крият, когато са афектирани, гневни или смутени. Но техните кавги не изискват опрощение, с цел да бъдат преодолени.

По предписание в случай че сътрудникът ви е трагичен, това е ваш проблем. По-скоро общ проблем, който изисква двамата да го огледате от всички страни и дружно да намерите решение. Ето за какво използваме думата „ сътрудник ” (а също и тъй като е правилна и към двете страни и не засяга съществуването или отсъствието на брак, нито към кой пол принадлежите). Партньорството се гради от двама. Щом сътрудникът ви се изтезава, то казусът е и ваш.

Създавайки връзка, от вас се чака да сте другар и полов сътрудник, поддръжник, съдружник и утешител. Една роля обаче ви е неразрешена: тази на родител. Човекът до вас е пълновръстен и не се нуждае от мама и баща, тъй като детството е отминало.

Не познавам човек, който да не се нервира от колегата си по една или друга причина. Неизбежно. Съществува едно главно предписание – постоянно подхождайте с възприятие за комизъм, когато признавате пред колегата си какво ви нервира.

Отнасяйте се заслужено към колегата си, другояче живеете в илюзия, че връзките ви са равнопоставени. Ако обичате индивида до себе си, това е един от главните способи да го покажете. Независимо от възпитанието, образованието и културата, към която принадлежите, единственото заслужено решение е да влагате по равно време и старания в взаимния си живот. С други думи, щом се върнете от работа, не бързайте да вдигнете крайници в очакване сътрудникът ви да подготви вечерята. Не се излежавайте всяка заран, до момента в който тя към този момент е на крайник и е поела грижите за децата. Необходимо е двамата да си разделите работата поравно.

Наскоро попаднах на изследване, съгласно което в случай че непрекъснато напомняте на някого да направи нещо, желанието му да го свърши е незначително спрямо готовността, в случай че не му натяквате. Въпросът е, че този тип повтаряне е неправилен. Ако сътрудникът ви не е податлив да извърши дадена задача от обич към вас, несъмнено няма да го направи, като му натяквате. Ще предизвикате само неприязън и разтягане на взаимоотношенията ви, което ще навреди и на двама ви.

За да бъде градивна любовта ви, насочете я към хората, не към себе си. Престанете да търсите внимание за себе си и помислете за другите.

Когато обичате един човек, сексът е израз на любовта ви. Това не е комфортен метод за разтоварване на физиката, за облекчение на половото напрежение. Този тип задоволство също ще последва, само че водещото предпочитание е да изразите любовта си по най-интимен, персонален и открит метод.

Няма по какъв начин да градите хармонични взаимоотношения, в случай че се пробвате да контролирате колегата си. Самият факт, че вземате решение от негово – или нейно – име, подкопава самочувствието и самоуважението на индивида до вас, а това е неприемливо, в случай че изпитвате същинска обич към него.

Повечето дребни разногласия се коренят в нещо напълно друго. Ако ви се коства, че неведнъж подхващате все еднакъв спор, огромна е вероятността да се наложи да разнищите някоя от тия тематики фантоми, тъй като различията няма да отпаднат, до момента в който не напипате същинския проблем.

Усещането, че си страдалец, върви с цупенето. Всъщност то е негово продължение. Мъченичеството и мусенето са игри, които основават напрежение и пораждат разногласия. Което е неприемливо за умните и зрели хора.

Никога – в никакъв случай! – не вземайте страната на ваш родственик против колегата си – помнете кой е „ вашият ” човек в групата. Ако смятате, че правото е на страната на роднините ви, по-късно можете да обсъдите въпроса уединено, само че тук приказваме за главен принцип: дължите на колегата си отбрана против всеки укор или акт на настъпателност от страна на ваш родственик, без значение кой е бил крив и кой прав.

Всеки ден вие избирате дали да продължите тази връзка. Ако нещо не върви, значи избирате по този начин да си остане или избирате да останете, макар че не виждате по какъв начин връзките могат да се изгладят. Бъдете щастливи с това, което имате, или решете и си тръгнете, само че не се заблуждавайте, че нямате избор. Ако допуснете да се самосъжалявате, все едно захвърляте отговорността за личния си живот. Проумейте, че сами сте виновни за настоящето положение на нещата. Ако сте щастливи, значи можете да се поздравите, тъй като го заслужавате. Ако не се чувствате щастливи, единственият човек, който може да промени нещо, това сте вие и никой няма да е отговорен, в случай че решите да оставите нещата такива, каквито са.

Няма раздор, за който да не са съдействали и двамата сътрудници. И двете страни носят отговорност за раздялата. Важното тук е, че ще се разделите като другари – или най-малко по-малко огорчени, – в случай че и двамата намерено поемете част от отговорността (дори в действителност да мислите друго). Ако не си дадете сметка в кои моменти е трябвало да постъпите по друг метод, рискувате да допуснете същата неточност идващия път, когато се влюбите – или още веднъж ще изберете несъответствуващ сътрудник, или ще възприемете това нездравословно държание, щом сметнете, че връзката ви е „ постоянна ”.

Избрано от Ричард Темплар, „ Правилата на любовта “, изд. Обсидиан
Снимка: twitter.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР