Ричард Рамирез е личност, която успява да изправи Лос Анджелис

...
Ричард Рамирез е личност, която успява да изправи Лос Анджелис
Коментари Харесай

Как AC/DC „вдъхновиха“ сериен убиец

Ричард Рамирез е персона, която съумява да изправи Лос Анджелис и Сан Франциско на нокти единствено за една година. Псевдонимът му „ The Night Stalker “ участва във всички вечерни вести и принуждава хората да трансформират домовете си в същински замъци с вярата, че този Торбалан няма да се появи от нищото. За злокобната си черна статистика Рамирез влиза в учебниците по криминология и може да се похвали като сериозен обект и образец за проверяващите служители на реда през идващите години. Въпреки всичко осъществено, той също продължава да се счита за част от правилото „ Убиец не се ражда, а основава. “.

Рикардо „ Ричард “ Рамирез се ражда в семейство с още четири деца. Той е минимален и надлежно получава красивата опция да бъде отгледан от към този момент полудели родители. Баща му Джулиан е някогашен мексикански служител на реда с богата история. Братовчед му Мигел пък служил във Виетнамската война и щом татко и братовчед седнат на масата, постоянно разказвали някои от най-вълнуващите истории за живота. И в случай че това не е задоволително, Мигел постоянно носил богата сбирка от направени полароидни фотоси.

На тях участвали всички дами, които е изнасилил по време на службата си, както и някои фрагменти, в които е обезглавявал хора. Прекрасното детство наподобява в действителност впечатляващо. И до момента в който дребният Рикардо е можел да избяга от малтретиращия си татко и побъркания си братовчед, откривайки леговище само в близкото гробище (често даже е преспивал там), то на финала на фамилните връзки са се намесили обществените, които го извеждат от неприятната среда. За жал са закъснели съществено.

Официалните архиви от дълго време описват, че първата му жертва е била 79-годишната Джени Винкъу, която намира своя край в личния си апартамент в Лос Анджелис. С голям брой прободни рани и несполучлив опит за обезглавяване, причинителят съумява да избяга, въпреки и да оставя пръстови отпечатъци. Истината е, че първата жертва е 9-годишната Мей Леунг. Двамата се срещат в мазето на хотел Тендерлойн в Сан Франциско и след изнасилването, употребява нож, с цел да я намушка неведнъж и по-късно да я обеси за една от тръбите.

 Richard_Ramirez_1984_mug_shot

Снимка: By Los Angeles Police Department – [1], Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29431687

Официалният доклад дълго време ще счита, че това е незнаен причинител, само че през 2009 година се оказва, че ДНК-то на Рамирез дава отговор на откритото в мазето и към листата с убийства се прибавя още едно име. Този Торбалан стартира да отмъщава на света за своето лично битие, предан на живота на високи обороти, нападателната музика и травматичните мемоари от детството. Облечен в черно, прониквайки през прозорците на домовете или забравените отключени порти, този човек постоянно ще остави реки от кръв след себе си.

Понеже не помни шапката си на AC/DC в дома на една от жертвите, мнозина стартират да упрекват групата за текстовете с принуждение. Стига се до там, че Малкълм Йонг би трябвало да изяснява каква е концепцията на песента „ Night Prowler “, която няма нищо общо с прякора на килъра „ Night Stalker “. Никой не може да разбере за какво този човек обикаля като жив демон и безмилостно избива хора. Още тогава стартира да се гледа отрицателно на албумът „ Highway To Hell “. Много по-късно теорията за вдъхновението ще бъде отхвърлена, само че това няма да помогне изключително на групата в този интервал. Официално има доказани към 14 жертви, а импровизирано самият той знае какво тъкмо е правил. Последната му жертва в този лист е Инес Ериксон. След като не съумява да влезе в дома на семейство Ромеро, тъй като влиза много по-шумно от нормално.

Джеймс Ромеро звъни в полицията и изяснява, че е изгонил апаш и даже не подозира, че това пробуждане е избавило живота му. Рамирез не можел да се прибере просто по този начин и посетил идната къща, която в този случай била на Бил Карнс и неговата другарка Инес. Бил се разсънва със зареждането на револвер и преди да осъзнае какво се случва е прострелян три пъти. Неговата партньорка е бита, ограбена и изнасилена, само че за огромна изненада остава жива. Развалените зъби са това, с което съумява да го запомни. Нейните показания разрешават основаването на някакъв облик, който може да помогне за преследването.

След като става много известен и фотороботът му е на съвсем всеки вестник. Рамирез се пробва да стигне до брат си в Аризона, само че се разминават и преценя, че би трябвало да се върне назад в Лос Анджелис. Тогава още не осъзнава, че към този момент е разпознат и до момента в който минава около автогарата, търсейки от кое място да закупи алкохол, няколко дами стартират да го сочат и да крещят „ El Maton “ или килърът. Не е ясно кой е съумял да употребява металната тръба, с която да го нокаутира, само че това изрично е прекратило преследването. Пристигащият служител на реда трябвало да се разправи с група от близо 200 души, с цел да не се стигне до обществен линч. В пандиза получава обширен ремонт на усмивката си.

Зъботехникът ще би трябвало да направи към 9 нови изкуствени зъба. Никой не схваща за какво тъкмо това е било належащо, само че на правосъдната пейка застава човек с още по-плашещо изражение. Междувременно татко му се пробва да построи оправдание и да изясни, че Рикардо в никакъв случай не е напускал Ел Пасо, въпреки и персоналният картон да демонстрира, че се е лекувал точно в Лос Анджелис. Той предпочитал всички да се кълнат в сатаната. Имал нарисувани пентаграми на ръцете и още на влизане поздравил всички с „ Да живее Сатаната! “. С голяма наслада споделя на всички за своите действия, само че след това отдръпва думите си, тъй като татко му продължава да твърди, че двамата са били в Ел Пасо. За всички действия получава 19 смъртни присъди и се оказва, че делото му коства към 1.8 милиона $. Умира в пандиза, до момента в който излежава присъдите си.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР