Рибоците от вида морска игла, както и по-известните им братовчеди

...
Рибоците от вида морска игла, както и по-известните им братовчеди
Коментари Харесай

Мъжки риби могат да раждат

Рибоците от типа морска игла, както и по-известните им братовчеди - морските кончета, са единствените мъжки същества, които могат да забременяват и раждат, написа Science Daily.

Морските жребци обаче няма скоро да сграбчен купата " баща на годината ", защото отношението им към чедата варира сред задушаваща обич и цялостно неуважение. Кой чоп ще изтегли дребното - в никакъв случай не се знае.

Биолози от тексаския университет " A&M " въпреки всичко откриха, че мъжките морски игли е по-вероятно да се заинтересуват от потомството си, в случай че отношението им към майката е положително. Рибоците, които освен че забременяват, само че и обичайно играят ролята на детегледачки в фамилията, обикват бебето и се грижат за него, в случай че обичат и майката. А най-харесваните женски наподобява са по-едричките - учените още не са сигурни за какво.

Морските игли населяват моретата по целия свят, изключително тропическите и субтропическите води. Мъжкият може да носи сред 5 и 40 ембриона по едно и също време в специфичната си родилна торбичка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР