Риболов за деца организираха община Монтана и ловно-рибарско дружество "Огоста"

...
Риболов за деца организираха община Монтана и ловно-рибарско дружество "Огоста"
Коментари Харесай

Малки рибари показаха умения в Монтана на 1 юни

Риболов за деца проведоха община Монтана и ловно-рибарско сдружение "Огоста " във връзка 1 юни. Състезанието се организира на езерото Монтанензиум в центъра на града. На бреговата линия се подредиха 35 девойки и момчета от 4 до 14 годишни, с цел да покажат умения с въдицата. Десетки фенове на спорта, измежду които кметът на Монтана Златко Живков, заместител кметът Диман Георгиев, секретарят Мариус Конов поздравиха участниците.
По самодейност на общината езерото се зарибява от няколко години с шаран, амур, сом и пъстърва. В края на надпреварата всеки от дребните риболовци демонстрира на реферите какъв брой риби е хванал и я връща назад в изкуствения водоем.
Детските надпревари по лов на риба към този момент са традиция за Монтана. Организират се от 15 години, посочи ръководителят на рибарския клуб, художникът Владимир Цветков. Дружеството и общината са обезпечили награди за всички участници. Освен купи, медали и въдичарски съоръжения за спечелилите, всяко дете облече тениска и постави шапка с марката на самодейността.
През този месец ще има още едно детско съревнование по лов на риба, заяви Цветков. То ще се организира на 15 юни на язовир "Долна вода " край село Студено буче, община Монтана. Язовирът е даден за стопанисване на сдружението и се употребява за развъд и състезателен лов на риба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР