Рибари от Ченгене скеле край Бургас спасиха сами заседнал в

...
Рибари от Ченгене скеле край Бургас спасиха сами заседнал в
Коментари Харесай

Рибари край Бургас спасиха делфин, заклещен в плитчините

Рибари от Ченгене скеле край Бургас избавиха сами затънал в плитчините на каналите делфин, откакто чакаха с часове чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда да оказват помощ. Те съумяха да уловят дребния делфин и благодарение на носилка да го пуснат във вътрешността в морето, съобщи БГНЕС.

„ Делфинът се беше заклещил до моста от няколко дни и се опитвахме с лодките да го насочим няколко пъти отвън каналите, само че безрезултатно. Най-накрая успяхме да го спасим сами, откакто неведнъж се опитвахме да се свържем с институциите “, съобщи Димитър Янчев, ръководител на „ Морски сговор “.

Младият делфин бил затънал в плиткото до моста, който води до новия туристически комплекс на Ченгене скеле. Ако не бяха подхванали избавителната акция, делфинът можеше да почине, защото на определeн интервал от време той би трябвало да се демонстрира на повърхността, с цел да си поема въздух.

В късния следобяд на място пристигнаха и чиновници на ИАРА и Регионална инспекция за опазване на околната среда, само че риболовците към този момент бяха избавили делфина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР