Риана бе обявена за най-богатата музикална изпълнителка в света за

...
Риана бе обявена за най-богатата музикална изпълнителка в света за
Коментари Харесай

Нестандартен маркетинг от Риана и империята ѝ за милиони


Риана бе оповестена за най-богатата музикална изпълнителка в света за предходната година. 32-годишната звезда от Барбадос има почти 600 млн. $, само че множеството от тях са вследствие на предприемаческата ѝ активност. Основната причина за триумфа на нейните марки Fenty Beauty и Savage X Fenty е отклонението от откритите стандарти в маркетинга.

 

Инклузивният маркетинг я отличава

Маркетингът следва обстоятелството, че не може да продаваш на всички и всеки бранд, който пробва да се наложи над масите в действителност не съумява да се хареса на никой. В резултат на това множеството компании насочват напъните си към основаването на buyer персони и таргетирането, с цел да се концентрират върху характерна група хора.

Риана и нейният екип обаче подценяват този съвет и точно в това се крие техният триумф. В документалния филм, проследяващ стилното ревю Savage X Fenty, вицепрезидентът на марката, Дженифър Розалес, изяснява повода за това. „ Няма таргет публика. За всички е. Всичко, което прави тя (бел. ред. Риана), е за всички. Тя желае всички да се усещат красиви и мощни “.

При лансирането на козметичния бранд Fenty Beauty бяха пуснати в продажба 40 нюанса на декор дьо загар за дами с разнообразни проблеми по целия свят, а линията долни дрехи на Savage X Fenty пък бе предопределена за доста разнородни форми на дамското тяло.

Потребителите, изключително пренебрегнатите от мейнстрийм марките, обичат продуктите на Риана поради тяхната инклузивност.

Изживяване оттатък стандартите

Забележителните потребителски преживявания постоянно са добър метод да изпъкнете, само че доста марки следват избрани модели и положителни практики, с цел да реализиран предвидими резултати. Според Розалес Риана е против нормата и в това отношение.

Докато изграждате марка, която взема решение проблемите на потребителите си като никой различен, пробвайте да устоите на това да следвате към този момент откритите шаблони. Заложете на това да разработите собствен личен модел, с цел да предоставите непредвидени преживявания, които ще накарат потребителите да се влюбят в работата ви.

До най-малкия подробност

Детайлите са значими, само че доста постоянно, изключително когато ресурсите са лимитирани, дребните елементи не са приоритет и по този начин се утежнява опитът на клиента, вместо да се добави стойност към него.

За Риана всичко е от голяма важност. Всъщност, до последно тя обръща внимание на детайлите, които трайно трансформират съзнанието на нейните консуматори, тъй че да останат с марката допустимо най-дълго.

 

Можете да изградите компания, която всички да обожават, без да имате извънредно сполучлива музикална кариера зад тила си. Следвайте правилата, на които Риана се е доверила, изграждайки империята си.

Соня Томпсън, основен изпълнителен шеф на Thompson Media Group, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР